Niels Due Jensen udnævnt til æresborger

28. februar 2013 11:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Niels Due Jensen udnævnt til æresborger
Billede mangler

Niels Due Jensen, pumpegiganten Grundfos’ frontfigur gennem årtier, har fået en fødselsdagsgave på forhånd. Fredag 8. marts fylder han 70 år, og nu har Viborg Byråd udnævnt ham til Viborg Kommunes første æresborger.

 

»Grundfos er en virksomhed, som ikke har mange sidestykker i Danmark. Gennem årene har Grundfos skaffet tusindvis af familier brød på bordet og spiller dermed en unik rolle både lokalt, på landsplan og globalt,« siger borgmester Søren Pape Poulsen (K) i en pressemeddelelse og uddyber:

»Niels Due Jensen er manden, der på fornemmeste vis har ført arven videre fra sin far, Poul Due Jensen. Virksomhedens produkter og dens fokus på klima og bæredygtighed er med til, at vi efterlader en bedre verden til vore efterkommere. Det er vi stolte af og taknemmelige for – og det vil Viborg Byråd gerne kvittere for,« siger han.

Niels Due Jensen overtog stafetten, da faderen og grundlægger af Grundfos, Poul Due Jensen, døde. Niels Due Jensen var 1980 og frem til 2003 virksomhedens øverste koncernchef. Siden blev han koncernbestyrelsesformand i Grundfos Holding A/S, og hans afgang fra den post i 2011 var dramatisk, da den skete efter en magtkamp med blandt andet hans søstre og erhvervsmanden Lars Kolind. I dag er Niels Due Jensen fondsbestyrelsesformand for Poul Due Jensens Fond.

Niels Due Jensen er stolt og beæret over at blive udnævnt til æresborger.

»Jeg er jo lidt af en hjemstavnsmand. Selv om jeg i mange år har rejst i det meste af verden i forbindelse med Grundfos’ ekspansion til mange nye markeder, så har jeg altid glædet mig til at komme hjem igen. Og hjem for mig har altid været og vil altid være Bjerringbro-egnen, som i dag er en del af Viborg Kommune. Sådan har Grundfos det også. Her har vi rod, her har vi hjemme,« siger han.

Når man er udpeget som æresborger i Viborg, gælder det resten af livet. Der kan til enhver tid kun være én nulevende æresborger i Viborg Kommune. Selve udnævnelsen foregår ved et officielt arrangement senere.

Niels Due Jensens fødselsdag kommer ikke til at gå stille af sig på hans hjemegn. Den lokale ugeavis udkommer med en særavis om ham, og aftenen inden fødselsdagen er der arrangeret fakkeloptog til hans bopæl.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu