Nikolaj Arcel skal filmatisere amerikansk bestseller

1. februar 2013 18:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nikolaj Arcel skal filmatisere amerikansk bestseller
Billede mangler

Den danske instruktør og manuskriptforfatter Nikolaj Arcel har sikret sig sit første Hollywood-projekt.

 

Arcel skal ifølge det amerikanske filmsite Deadline.com stå for filmatiseringen af forfatteren Don Winslows bestseller »The Power of the Dog« fra 2005. Bogen hedder på dansk »I hundenes vold« og handler om en 30 år lang konflikt mellem en amerikansk narkobetjent og et mexicansk narkokartel.

I bogen følger man betjenten Art Keller, der i 1970erne bliver ansat ved det nyoprettede amerikanske narkopoliti, der opererer i grænselandet mellem Mexico og Texas. Keller og hans afdeling skal forsøge at bekæmpe indsmuglingen af narko, der har den pæne amerikanske middelklasse som destination.

Manuskriptet skrives af Nikolaj Arcel og manuskriptmakkeren Rasmus Heisterberg sammen med forfatter og producent Shane Salerno. Sidstnævnte kendes også som forfatteren bag den amerikanske katastrofefilm »Armageddon«.

Arcel har tidligere udtalt, at den kommende film vil have et budget på 50-60 millioner dollar. Nikolaj Arcel arbejder sideløbende på at skrive manuskripter til krimi-forfatteren Jussi Adler-Olsens fire spændingsromaner i samarbejde med filmselskabet Zentropa og TV2.

Nikolaj Arcels film »En kongelig affære« er nomineret til en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film ved Oscar-uddelingen, der finder sted 24. februar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu