Nød solen i haven: På få minutter forsvandt hyggen

17. juli 2019 22:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En tyv opererede særdeles hurtigt. Nu håber politiet at finde ham via efterlysning.

Et ekstremt frækt tyveri fandt sted tirsdag, og nu er det så lykkedes Nordjyllands Politi at skaffe overvågningsbilleder, der skal bruges til at finde frem til gerningsmanden.

I en pressemeddelelse skriver politiet således, at det gik endog vældig stærkt tirsdag, da et ægtepar og dets datter opholdt sig i en have til en villa beliggende i Frederikshavn. Datteren var på besøg.

Under have-hyggen dukkede en lyssky type pludselig op og kravlede på et tidspunkt mellem klokken 16 og 17 ind gennem et vindue, hvor han i stuen fandt datterens taske, der blandt andet indeholdt et hævekort.

Forgæves hævning

Allerede klokken 17.12 bliver det således registreret i Ringkjøbing Landbobank i Frederikshavn, at der blev forsøgt hævet penge på kortet. Heldigvis var den handling forgæves. Politiet har dog sikret overvågning af en mand, siger Jens Christian Dall fra Nordjyllands Politi.

– Vi har fra banken sikret videoovervågning af den mistænkte, som vi nu offentliggør i håb om at få oplysninger fra borgerne, siger han i pressemeddelelsen.

Du kan se billederne i galleriet over artiklen her. Politiets mistanke retter sig i øvrigt mod omrejsende kriminelle. Desuden har man et enkelt spor at gå efter. Ud fra billederne mener politiet nemlig at kunne kende manden, der hæver penge.

Ikke første gang

Han ligner nemlig en mand, der den 12. juli blev efterlyst – også med foto – af samme politikreds. I den forbindelse skal han have været med til at begå indbrud.

Det skete hos en ældre dame i Birkelse i Vendsyssel, hvis tegnebog, der indeholdt diverse kort, herunder et dankort, blev stjålet. Dette dankort blev efterfølgende anvendt til hævninger i pengeautomater i Aabybro, Brønderslev og Skive.

Tøjindkøb blev det også til for manden og en anden formodet medsammensvoren. Overvågningen af gerningsmændene i denne forbindelse stammer fra Sport24 i Hjørring, hvor gerningsmændene indfandt sig den 11. juli 2019.

Kender du noget til nogle af sagerne? Kontakt Nordjyllands Politi på telefonnummer 114.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu