ANNONCE

Nøglepersoner forlader FCK

30. juli 2020 15:44 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

FCK's tekniske direktør, Johan Lange, stopper for at tiltræde som sportsdirektør i Aston Villa.

Nøglepersoner forlader FCK
Johan Lange (til venstre) skal være sportsdirektør i Aston Villa. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

FC Københavns tekniske direktør, Johan Lange, stopper med øjeblikkelig virkning for at tiltræde hos Premier League-klubben Aston Villa som ny sportsdirektør. Det oplyser FCK på sin hjemmeside. En anden – også større profil end Lange – stopper ligeledes i FC København. Det kommer vi til.

Dermed stopper Lange efter seks år som teknisk direktør i FCK. Aston Villa sikrede sig overlevelse i Premier League på sidste spilledag. Det var klubbens første sæson i den bedste engelske række efter oprykningen fra Championship.

Lange kunne ikke sige nej til muligheden for at arbejde i en Premier League-klub, siger han selv.

– Muligheden for at arbejde i en så stor og ambitiøs traditionsklub som Aston Villa i Premier League er unik. Derfor har jeg følt, at jeg var nødt til at forfølge den og drømmen om at være en del af verdens største liga, siger Johan Lange til FCK’s hjemmeside.

– Det er selvfølgelig ambivalent, fordi jeg samtidig forlader et arbejde og en klub, jeg holder enormt meget af, og som er både udfordrende og inspirerende at være en del af.

Ingen direkte erstatning

FCK skriver på sin hjemmeside, at manager Ståle Solbakken har valgt at fordele Langes opgaver i den sportslige stab. Nordmanden er desuden stolt af, at kollegaen nu skal prøve kræfter med en af verdens bedste fodboldligaer.

– Som klub sætter vi en ære i ikke kun at udvikle dygtige fodboldspillere, men også dygtige ledere og medarbejdere. Det er også et stærkt bevis på, at FCK med sine kraftige overpræstationer i Europa vækker opsigt i de store ligaer, og vi bliver nærstuderet, ligesom både spillere, trænere og ledere bliver attraktive. Det er Johan et godt eksempel på, lyder det fra Ståle Solbakken.

40-årige Johan Lange kom til FCK efter et kort ophold som cheftræner for Lyngby. Tidligere var han Solbakkens trænerassistent i både FC København og Wolverhampton.

Skal forbedre

I Aston Villa får han en stor rolle, skriver Premier League-klubben på sin hjemmeside.

– Vi ser frem til at arbejde sammen med Johan og holdet og forbedre vores analyseafdeling, videnindsamling, talentrekruttering og spillerudviklingsprogrammer, skriver klubben.

Aston Villas opbyggende fase frem mod den kommende sæson har været noget uklar, fordi klubben har været i overhængende fare for at rykke ned. Det ville have medført markant forringet økonomi for Birmingham-klubben.

Om det har spillet ind på beslutningen om at tilknytte Lange er uvist.

Dame over

FC København og Dame N’Doye har nemlig ikke kunnet nå til enighed om en ny aftale og dermed har angriberen spillet sin sidste kamp for FCK, oplyser klubben på sin hjemmeside. Man ville ellers gerne forlænge aftalen, fortæller manager Ståle Solbakken.

– Vi havde også et ønske om at beholde ham i klubben et år endnu trods de alvorlige skader, men han har takket nej til de tilbud om kontraktforlængelser, vi har fremlagt, siger Solbakken.

– Det er klart, at de alvorlige skader og hans alder har gjort, at vi har måtte være ansvarlige i forhold til økonomien i det, men vi har strakt os så langt, vi overhovedet kunne i den nuværende situation, og vi har givet et godt og fair tilbud, mener vi.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu