ANNONCE

Noget tyder på at hunde er klogere end som så

6. december 2019 15:29 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Menneskets bedste ven er åbenbart også god til at lytte.

De fleste hundeejere vil nok, i et eller andet omfang, mene, at deres hund forstår dem.

Men om det faktisk forholder sig sådan, og om det gør sig gældende for alle hunde, det har man fra videnskabens side haft svært ved at sige noget kvalificeret om.

Artiklen fortsætter under videoen 

Derfor besluttede en række forskere fra Sussex Universitet i Storbritannien sig for at undersøge, om hunde faktisk kan kende forskel på forskellige ord, der lyder ens, men som betyder noget vidt forskelligt.

Det kan hunde også

Studiet er blevet til en rapport, og studiet viste blandt andet, at hunde mistede interessen, når de hørte det samme ord igen og igen, mens de udviste fornyet interesse, når de hørte et nyt ord.

Det indikerer, at hunde ikke kun hører lyde, når mennesker taler til dem men faktisk godt kan forstå, når mennesker bruger forskellige ord, når de taler.

Studiet viste også, de hunde, der kunne skelne mellem ord også kunne skelne mellem ordene, når de blev udtalt af forskellige mennesker.

New Scientist har talt med Holly Root-Gutteridge, der er en af de forskere, der står bag studiet.

Holly fortæller New Scientist, at hun er overrasket over, at nogle af de hunde, der var en del af studiet, reagerede på stemmer, de ikke kendte.

– Det kan betyde, at de forstår mere, end vi giver dem ære for, siger Holly Root-Gutteridge til New Scientist.

Hunde reagerer på sprog

Studiet er ikke det første af sin slags. Videnskab.dk skrev i 2016 om et studie fra Ungarn, hvor forskere også prøvede at finde ud af, om hunde faktisk kan forstå det, mennesker siger til dem.

I studiet havde man hunde placeret i MR-scannere, mens deres ejere talte til dem.

På den måde kunne forskerne se, hvad der skete i dyrenes hjerner, når de blev rost, og forskerne fandt blandt andet ud af, hunde, ligesom mennesker, reagerer, når de skal forstå, hvad der bliver sagt til dem.

Du kan i galleriet til denne artikel læse mere om de ting, hunde kan. En del af informationerne hertil er fundet hos TV2 Nyhederne.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu