Noma fordobler overskuddet

13. marts 2013 08:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Noma fordobler overskuddet
Restaurant Noma er ikke længere verdens bedste restaurant.

Det har vist sig at være en god forretning at drive verdens bedste restaurant. I hvert fald kan stifter, chefkok og direktør Rene Redzepi notere sig, at restauranten kom ud af 2012 med en bundlinje, der var dobbelt så god som året før. Det fremgår af årsregnskabet, der netop er blevet offentliggjort.

 

Omsætningen endte i 2012 på knap 40 millioner kroner mod ligegodt 34 millioner året før. Omkostningerne steg dog en anelse, så årets resultat ender på tre millioner kroner mod halvanden million kroner i 2011. Skatten blev lige som resultatet fordoblet – den endte på lige over en million kroner sidste år.

Noma blev i sidste uge suget ind i mediemalstrømmen, efter det kom frem, at over 60 gæster var blevet syge på den fine restaurant i februar. Årsagen menes at være en ansat, der smittede gæsterne med maveinfluenza, også kendt som Roskildesyge.

Sagen har givet Rene Redzepi & Co. nogle imagemæssige ridser i lakken og givetvis også en halvsur smiley fra fødevaremyndighederne. Restauranten har dog heldigvis lidt at stå imod med på kistebunden. Egenkapitalen blev ifølge regnskabet fordoblet til 6.495.000 kroner i 2012. Ledelsens kommentar til regnskabet er da også, at det kører som planlagt.

»Regnskabsåret er forløbet som planlagt og forventet. Årets resultat må anses for værende tilfredsstillende,« står der i ledelsesberetningen.

Regnskabet fra Noma, der ligger på Christianshavn i København, er et ganske udramatisk et af slagsen. Regnskabet afslører, at det er en overskudsforretning at drive restauranten, der har to af de eftertragtede Michelin-stjerner, men også at det ikke i sig selv er noget, ejerne bliver multimillionærer på inden for få år.

Der er høje omkostninger ved at drive en restaurant af den kaliber. Alene personaleudgifterne endte i 2012 på 14 millioner kroner. Derudover varsler Noma-ledelsen, at den skal have et nyt køkken i indeværende år. Det ventes at komme til at koste omtrent 700.000 kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu