ANNONCE

Nordisk Råd stopper skatteflugt til Uruguay

15. december 2011 07:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nordisk Råd stopper skatteflugt til Uruguay
Billede mangler

Forleden underskrev Danmark, Sverige, Norge og Island samt Grønland og Færøerne en informationsudvekslingsaftale med Uruguay.
 
Informationsudvekslingsaftalen er et led i landenes fælles kampagne for at bekæmpe international skatteflugt og er en fortsættelse af et projekt i regi af Nordisk Ministerråd.
 
Informationsudvekslingsaftalen giver skattemyndighederne adgang til oplysninger om alle personer som forsøger at undgå at betale skat af indkomster og kapitalinvesteringer. Desuden kan aftalen medføre en afsløring af aktiver som ikke er angivet i hjemlandet.
 
De nordiske lande tilhører sammen med blandt andre USA og Frankring de lande i verden som har indgået flest aftaler om informationsudveksling på skatteområdet. Dagens aftale, som er nummer 36 i ordningen, indgås af konstitutionelle årsager bilateralt og skal, som hver gang en aftale underskrives, behandles i de enkelte parlamenter.
 
De nordiske lande fortsætter i 2012 deres kampagne mod international skatteflugt, og de fælles forhandlinger forventes at resultere i yderligere aftaler.
 
Aftalen blev underskrevet den 14. december 2011 ved en ceremoni på Danmarks ambassade i Paris. Finland, som også deltager i projektet, vil underskrive skatteaftalen med Uruguay ved en senere lejlighed.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu