ANNONCE

Nordjysk ægtepar fængsles for menneskehandel

22. august 2012 18:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nordjysk ægtepar fængsles for menneskehandel
Billede mangler

Med trusler om vold og mafiadrab har et ægtepar fra Frederikshavn holdt thailandske prostituerede i et jerngreb. Det koster dem nu en dom for menneskehandel.
Retten i Hjørring sendte onsdag eftermiddag den 44-årige kvinde Darunee Sander og hendes knap 12 år yngre mand Wittaya Mala to et halvt år i fængsel.
– Derudover er de begge blevet udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig, fortæller anklager Peter Rask fra Nordjyllands Politi.
Sagen drejer sig om bordeldrift i Frederikshavn i Nordjylland og i Sunds nær Herning. Her har ægteparret tvunget thailandske piger til at arbejde som prostituerede, mens de selv har skummet fløden af den usædelige forretning.
Retten i Hjørring valgte at dømme parret for rufferi og menneskehandel i forhold til fire prostituerede kvinder. De blev frifundet for anklager om at have tvunget en femte kvinde til at prostituere sig.
– Hun har forklaret til politiet, at hun blev tvunget, men da hun skulle afgive forklaring i retten, var hun så skræmt, at hun ikke ville gentage det, fortæller Peter Rask.
Det var i første omgang Østjyllands Politi, der kom på sporet af det kriminelle ægtepar. Det skete i forbindelse mod efterforskning i det aarhusianske bordelmiljø.
– Under den efterforskning, dukkede Darunee Sander op i periferien, og på et senere tidspunkt var der en af de prostituerede, som gik til politiet, fortæller Peter Rask.
– Hun var flygtet fra parret og levede under jorden, og det kunne hun ikke holde ud længere, fortæller han.
Ægteparret blev blandt andet dømt på baggrund af de prostitueredes vidneudsagn. De er blevet aflagt ved såkaldt indenretslige afhøringer forud for retssagen, så pigerne ikke behøvede at vidne under selve sagen.
– Derudover har retten lagt vægt på blandt andet telefonaflytninger og sms-beskeder, som indgår i bevismaterialet, fortæller Peter Rask.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu