Nordkorea: Atomprogram er ikke til diskussion

17. marts 2013 06:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nordkorea: Atomprogram er ikke til diskussion
Billede mangler

NORDKOREA: Dagen efter USA lovede nye missilforsvarssystemer til sikre Sydkorea mod angreb fra nabolandet i nord har Nordkorea svaret på amerikanernes »fjendtlige politik« ved at fastslå, at landets atomprogram ikke er til diskussion, skriver CNN.
»Nordkoreas atomprogram tjener som et magtfuldt og højt skattet sværd, som beskytter suveræniteten og sikkerheden i landet,« siger en talsmand for det nordkoreanske udenrigsministerium ifølge det statslige nyhedsbureau KCNA.
»Derfor kan det ikke anfægtes, så længe den amerikanske atomtrussel og fjendtlige politik eksisterer,« fortsætter talsmanden.

 

Spændingerne mellem de to lande er vokset siden Nordkorea i december sidste år gennemførte en raketaffyringstest.

Og værre blev det, da Nordkorea foretog en atomprøvesprængning i sidste måned, hvilket fik FNs Sikkerhedsråd til at optrappe sanktionerne og presset på styret i Pyongyang.

I erklæringen fra det nordkoreanske udenrigsministerium hævder talsmanden, at amerikanernes »fjendtlige politik er blevet mere udtalt«.

Washingtons seneste melding kom fredag, hvor forsvarsminister Chuck Hagel sagde, at 14 nye missilforsvarssystemer ville være på plads på vestkysten inden 2017 for at beskytte mod et eventuelt nordkoreansk angreb.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu