ANNONCE

Nordkorea: Diktator-søn køres i stilling

19. december 2011 11:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nordkorea: Diktator-søn køres i stilling
Billede mangler

Få timer efter, at det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA bragte nyheden om, at landets diktator død, kan KNCA nu fortælle, at hans yngste søn, Kim Jung-Un, er “den storslåede arvtager, den fremragende leder af vores parti, hær og folk.”
Det skriver Reuters.
Offentligheden har kun et begrænset kendskab til Kim Jong-Un, som er sidst i 20’erne og i 2010 blev udpeget til centrale poster i det politiske og militære system.
Kim Jong-Uns navn står ifølge Reuters allerede øverst på en lang liste over medlemmerne af en begravelseskomité, hvilket kan betyde, at han skal lede sin fars begravelse, og at han allerede har overtaget rollen som øverstkommanderende.
Det er dog uvist, hvor stærkt Kim Jong Un står i de indre rækker blandt Nordkoreas magthavere, fordi han ikke har meget politisk erfaring.
“Det er sandsynligt, at militæret vil støtte Kim Jong-Un,” siger Chung Young-Tae fra Koreas institut for national forenelse, til Reuters.
“Kim Jong-Un er ikke den officielle arving endnu, men regimet vil bevæge sig i retning af, at han tager hovedrollen. Der er stor mulighed for, at en magtkamp vil bryde ud,” siger Chung Young-Tae.
Kilde: Reuters

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu