ANNONCE

Nordkorea har opsigtvækkende besøg

26. december 2011 17:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nordkorea har opsigtvækkende besøg
Billede mangler

18 sydkoreanere har fået lov til at rejse ind i Nordkorea for at vise deres respekt for den afdøde leder, Kim Jong-il, der døde sidste weekend.
Sydkorea har ellers forbudt rejser ind i landet for at sørge over den tidligere leder – derfor besøget er kontroversielt.
Gruppen ledes af Lee Hui-ho, der er enke til den tidligere Sydkoreanske præsident Kim Dae-jung, som modtog en nobelpris for sin kamp for et godt forhold mellem Syd- og Nordkorea.
Enken siger ifølge CNN, at hun håber, at besøget vil styrke forholdet mellem de to lande.
Samtidig stiger bekymringen i regionen for, hvad den nye leder i det kommunistiske diktatur, Kim Jong-un, egentlig står for.
I en analyse skriver Reuters, at Kina har en nøglerolle, når det handler om at holde styr på Nordkoreas uforudsigelige styre, som sidder på et ukendt antal atombomber.
Andre iagttagere frygter, at den uprøvede Kim Jong-un i bogstaveligste forstand vil forsøge at skyde eller bombe sig til respekt hos den nordkoreanske magtelite.
Der spekuleres i en ny atomprøvesprængning eller et mindre artilleriangreb på en af de nærliggende sydkoreanske øer, som det tidligere er sket.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu