ANNONCE

Nordkorea: Militæret har magten efter Kim Jung-Il’s død

19. december 2011 08:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nordkorea: Militæret har magten efter Kim Jung-Il's død
Billede mangler

Efter 17 år som landets leder, døde Kim Jong Il er et hjerteanfald i weekenden. Nu skal landets næste leder køres i stilling, men det er ikke så ligetil.
 
For selvom de Nordkoreanske medier har anbefalet landet til at støtte op om den afdøde diktators yngste søn, Kim Jong-Un, så er det ikke en garanti for, at han rent faktisk bliver Nordkoreas nye leder.
 
Det fortæller Peter Kim Laustsen, der er specialkonsulent ved Forsvarsakademiet til Newspaq.
“Militæret spiller en meget stor rolle i Nordkorea, da de sidder med nøglen til magten. Så Kim Jong-un kan ikke bare overse militæret. Han står som den oplagte leder, og måske den eneste mulighed. Med mindre det går frygteligt galt, og vi ender med et militærdiktatur som vi ser det i Myanmar,” siger han.
 
Og militærets magt i landet, er da også grunden til, at både Japan og Sydkorea har højnet beredskabet, efter diktatorens død, siger Peter Kim Laustsen.
“De er ekstra opmærksomme på, at der kan komme provokationer fra det Nordkoreanske militær, som følge af den interne magtkamp i landet. Og da Nord- og Sydkorea teknisk set stadig er i krig, er det en helt naturlig reaktion,” siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu