Nordkorea truer atter med atomangreb

7. marts 2013 11:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nordkorea truer atter med atomangreb
Billede mangler

NORDKOREA: Spændingerne på Den Koreanske Halvø bygges fortsat op med en stadigt mere skinger krigsretorik, skriver Reuters.

 

Nordkorea truede torsdag med at foretage et forebyggende atomangreb, selv om der internationalt er enighed om, at nordkoreanerne endnu ikke besidder teknologien til at sende atomvåben af sted med hverken missiler eller kanoner.

Truslen er ikke desto mindre rettet mod Sydkorea og USA, som i øjeblikket gennemfører en stor årlig militærøvelse, som Nordkorea har tordnet imod, samtidig med at landet selv forbereder en sjældent stor landsdækkende militærøvelse, der vil lukke luftrummet omkring dets kyst.

Dette skridt mere end antyder, at nordkoreanerne vil affyre missiler af den ene eller anden type, og i Sydkorea er overvågningen skærpet for at kunne afsløre tegn på, at Nordkoreas militærøvelse vil gå fra øvelse til angreb.

Talsmanden for den sydkoreanske forsvarsminister, Kim Min-seok, siger ifølge Reuters:

»Vi følger Nordkoreas aktiviteter og øger vores beredskab ud fra den betragtning, at disse øvelser kan lede til provokationer når som helst.«

Nordkorea har beskyldt USA og Sydkorea for at ville benytte deres fælles militærøvelse som platform til at rette et atom- og konventionelt angreb mod landet.

»På baggrund af, at USA er på nippet til at udløse en atomkrig, vil vi understrege vores ret til at foretage et forebyggende atomangreb mod aggressorernes hovedkvarterer for at beskytte vores interesser,« lyder advarslen fra nordkoreanerne.

Onsdag understregede Sydkorea, at det vil besvare ethvert angreb fra naboen i nord.

Militærøvelserne i både nord og syd falder sammen med, at FNs sikkerhedsråd vedtager nye sanktioner mod styret i Nordkorea som straf for dets tredje atomprøvesprængning, der fandt sted midt i februar, kort tid efter at nordkoreanerne endnu en gang havde påkaldt sig verdens vrede ved at affyre en interkontinental raket, der kan nå mål i USA.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu