Nordkorea truer med at øge atomprogram efter FN-resolution

23. januar 2013 01:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nordkorea truer med at øge atomprogram efter FN-resolution
Billede mangler

Nordkorea siger, at landet vil optrappe sin militære magt, herunder sit atomprogram, efter FN har strammet sanktionerne mod landet.

 

Nordkorea udelukker samtidig yderligere atomforhandlinger og siger, at landet vil »tage fysisk handling« for at styrke militæret.

Et enigt Sikkerhedsråd fordømte tirsdag Nordkoreas missilopsendelse i sidste måned, som var et brud på flere resolutionerne, der forbyder Nordkorea at udvikle og bruge bestemte former for missilteknologi.

Den nye resolution ligger i forlængelse heraf og medfører en stramning af FNs sanktioner overfor Nordkorea ved at indføre rejserestriktioner for flere personer i landets elite samt indefrysning af aktiver for nordkoreanske virksomheder, der er engageret i udvikling af langtrækkende missilteknologi.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) hilste tirsdag nyheden velkommen.

– Den nye sikkerhedsrådsresolution er et utvetydigt signal til Nordkoreas lederskab fra et enigt internationalt samfund. Beskeden er klar: Overhold jeres internationale forpligtelser og afstå fra yderligere provokationer. Hvis Nordkorea fortsætter sin konfrontationspolitik, vil de blot blive mødt med endnu strammere sanktioner og hårdere international fordømmelse, udtalte Villy Søvndal efter vedtagelsen.

– I stedet for at spilde penge på militære eventyr bør styret i Pyongyang forbedre levevilkårene for landets hårdtprøvede og undertrykte befolkning, tilføjede han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu