Nordkorea varsler angreb mod USA

26. marts 2013 08:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nordkorea varsler angreb mod USA
Billede mangler

NORDKOREA: Tirsdag blev artilleri og »strategiske« raketenheder sat i såkaldt kampklar status i Nordkorea. Det skete med ordre om at forberede angreb mod det amerikanske fastland, Hawaii og Guam, skriver statslige medier ifølge AFP.

 

Erklæringen om »kampklar status« kom fra den nordkoreanske folkehærs overkommando og indeholdt blandt andet ordlyden »alle artilleritropper, herunder strategiske raketenheder og langtrækkende artillerienheder, som skal placeres under A-klasse kampberedskab«, skriver AFP.

De vidtrækkende raketter skal være klar til at angribe alle amerikanske militærbaser i Asien-Stillehavs-regionen, helt konkret det amerikanske fastland, Hawaii, Guam og Sydkorea, lyder det endvidere.

Vurderingen fra flere eksperter har ifølge AFP hele tiden været, at Nordkorea ikke er i besiddelse af missiler og teknologi, der kan ramme fastlandet i USA, ligesom det også regnes for at være usandsynligt, at man kan ramme Hawaii og Guam i Stillehavet. Ikke desto mindre viste december måneds forsøg med missilaffyring fra Nordkorea, at man vil kunne ramme militærbaser i både Sydkorea og Japan.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu