Nordkorea vil gennemføre nye atomprøvesprængninger

16. februar 2013 05:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nordkorea vil gennemføre nye atomprøvesprængninger
Billede mangler

Raketaffyringer kan også komme på tale siger en kilde med kendskab til til drøftelserne mellem de to lande.

 

Nordkorea gennemførte en tredje atomprøvesprængning tirsdag, hvilket førte til øjeblikkelig fordømmelse fra den vestlige verden og en advarsel fra USA om at stoppe trusler og provokationer.

»Alt er forberedt så en fjerde og femte prøvesprængning og en raketaffyring kan gennemføres muligvis allerede i år,« siger kilden, der tilføjer, at en fjerde sprængning vil være langt større end den tredje.

Prøvesprængningerne vil blive gennemført, hvis ikke Washington går med til at forhandle med Nordkorea og stopper det, som nordkoreanerne betragter som et forsøg på at vælte regimet i landet.

Nordkorea har også gentaget ønsket om få amerikanerne til at underskrive en endelig fredsaftale og genoptage diplomatiske forbindelser.

Nordkorea er teknisk set stadig i krig med både USA og Sydkorea, efter Koreakrigen sluttede med en våbenhvile, men uden en fredsaftale.

Talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium Victoria Nuland opfordrer Nordkorea til at afstå fra »yderligere provokationer«.

»Nordkorea opnår ingenting i forhold til deres egen befolknings sundhed, velfærd, sikkerhed og fremtid ved denne slags provokationer. Det fører kun til yderligere isolation,« siger Nuland.

Pentagon kalder Nordkoreas atom- og missilprogram for »en trussel mod amerikansk og international sikkerhed«.

»USA er fortsat på vagt over for nordkoreanske provokationer og står fast i forhold til forpligtelser over for vores allierede i regionen,« siger talskvinde for Pentagon Catherine Wilkinson.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu