Nordkoreansk atomprøvesprængning rettet mod »fjenden« USA

24. januar 2013 06:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nordkoreansk atomprøvesprængning rettet mod »fjenden« USA
Billede mangler

Nordkorea har planer om at foretage en ny atomprøvesprængning og opsendelse flere langtrækkende raketter.

 

– Vi vil ikke lægge skjul på det faktum, at de forskellige satellitter og langtrækkende raketter, som vi vil affyre, samt den atomprøvesprængning, vi vil foretage, er rettet mod USA, udtaler landets øverste militære organ via KCNA.

Ifølge forsvarskommissionen vil Nordkorea begå en »all-out«-handling, der vil være rettet mod USA, »det koreanske folks svorne fjerne.«

Landets offensive udmelding kommer efter, at FNs Sikkerhedsråd tirsdag fordømte Nordkoreas raketopsendelse i december og strammede sanktionerne mod landet ved blandt andet at indføre rejserestriktioner for flere personer i landets elite samt indefryse aktiver for nordkoreanske virksomheder, der er engageret i udvikling af langtrækkende missilteknologi.

Nordkorea, der ofte udsteder krigeriske erklæringer i de statslige medier, afviser igen torsdag FNs resolution, skriver CNN.

Kort før den nordkoreanske udmelding oplyste Washington, at man håbede, at Pyongyang ikke ville udføre endnu en atomprøvesprængning.

– Det ville være en fejltagelse og en forspildt mulighed, hvis de skulle gøre det, sagde USAs særlige udsending i Nordkorea, Glyn Davies.

Nordkorea har tidligere foretaget to atomprøvesprængninger i 2006 og 2009.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu