Nordkoreas atomtest får konsekvenser

12. februar 2013 18:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nordkoreas atomtest får konsekvenser
Billede mangler

USA: FN Sikkerhedsråd fordømmer på det kraftigste Nordkoreas atomprøvesprængninger, som det internationale samfund nu vil møde med »passende reaktioner«.

 

Det oplyser Sydkoreas udenrigsminister, Kim Sung-hwan, efter et møde i Rådet, som Sydkorea står i spidsen for i denne måned.

»Medlemmerne af Sikkerhedsrådet fordømmer på det kraftigste denne prøvesprængning, som er en grov overtrædelse af Sikkerhedsrådets resolutioner,« siger Kim Sung-hwan ifølge Reuters.

USAs FN-ambassadør siger, at USA og dets allierede vil »øge sanktionerne mod regimet« i Pyongyang.

Den nordkoreanske atomprøvesprængning blev foretaget under jorden, og var varslet på forhånd. Der er tale om den hidtil kraftigste sprængning fra regimet i det kommunistiske land, og det skaber frygt for, at nordkoreanerne kan være tæt på at have udviklet deciderede atommissiler.

Verden rundt er prøvesprængningen blevet mødt med fordømmelse, og selv Kina, der normalt er Nordkorea mildt stemt, er dybt utilfreds.

»Vi opfordrer på det kraftigste Nordkorea til at leve op til sine forpligtelser vedrørende atomafvikling og undlade at tage skridt, der kan forværre situationen,« lyder det i en erklæring fra det kinesiske udenrigsministerium.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu