ANNONCE

Nordmænd går smør-amok på Oslo-færgen

8. december 2011 18:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nordmænd går smør-amok på Oslo-færgen
Billede mangler

Den massive mangel på smør i Norge har nu ramt Oslo-båden.
 
Efter at have hørt om underskuddet af smør blandt vor norske fjeldbrødre og -søstre er DFDS Seaways nemlig begyndt sælge smørpakker i deres butikker på Oslo-færgen, der sejler mellem Danmark og Norge. Det skriver B.T.
 
“Vi fik med en lynindsats etableret salg af smør om bord,” fortæller komunikationschef Gert Jakobsen til avisen.
 
Ondsag fik rederiet således fat på i ét ton Lurpak, hvoraf 300 pakker blev bragt ombord på gårsdagens afgang fra hovedstaden. Herfra sælges det smørbare guld til de hungrende nordmænd, som skal give 55 kroner for tre pakker.
 
Og det vil broderfolket åbentbart gerne give for smørforsyningerne.
“Vi solgte 300 pakker på tre timer. Og der var nogle, der købte meget store mængder,” siger kommunikationschefen, der fortæller om nordmænd, der køber op til 30 pakker smør hver.
 
“Der er en mægtig interesse. Der er ingen tvivl om, at vi dækker et stort behov,” lyder det fra Gert Jakobsen.
 
Den norske smørmangel er opstået i løbet af de seneste par måneder, hvor forbruget er steget 27 procent i forhold til, hvad det norske stormejeri Tine havde forventet.
 
Dertil kommer, at norske landmænd er underlagt stramme kvoter for hvor meget mælk, de må producerer. Derfor har landmændene ikke sat deres produktion op, trods behovet for fløde gennem noget tid ikke har kunnet følge med smørproduktionen.
Kilde: B.T.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu