ANNONCE

Nordmænd i tusindvis venter på kong Harald

12. november 2020 22:16 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

I Norge er de vilde med ny bog om deres konge. Men der er et problem.

En ny bog, ‘Kongen forteller’, om kong Harald skrevet af journalist og redaktør Harald Stanghelle, der har ramt hylderne i Norge, har vist sig ualmindelig populær.

Den blev udgivet, i første omgang i 20.000 eksemplarer, for mindre end en måned siden og er ganske enkelt blevet flået ned fra hylderne.

I oktober måned var det ifølge den norske boghandlerforening landets bedst sælgende sagprosabog og den fjerde mest sælgende blandt alle genrer. Det skriver VG.

Faktisk har interessen for bogen været så enorm, at boghandlerne nu må hænge de røde lygter ud. Der meldes totalt udsolgt og der kan ikke her og nu skaffes flere eksemplarer.

Lagrene hos forlægger-virksomheden ‘Kagge’, der står bag udgivelsen, er nemlig også gabende tomme, selv om der er blevet bestilt yderligere 25.000 eksemplarer. Trykkeriet i Letland, der trykker bogen, kan nemlig slet ikke følge med efterspørgslen. Angiveligt på grund af corona-krisen.

Derfor må boghandlerne foreløbig nøjes med at skrive købere til bogen på en venteliste, der lige nu tæller flere end 7.500 bestillinger.

“Det er virkelig en usædvanlig situation. Vi kan slet ikke levere nok bøger på grund af corona. Vi troede, vi havde trykt nok, men har allerede nu i et stykke tid måtte melde udsolgt. For mens trykkeriet tidligere kunne levere et nyt oplag i løbet af et par uger, tager det nu fire til fem uger,” forklarer forlagschef hos Kagge, Jorunn Sandsmark, til VG.

‘Kongen forteller’ er Harald Stanghelles debutbog og beror på en række personlige interviews, han har lavet med kong Harald.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu