Nordsjællandsk bil-boss i fængsel for svindel

22. maj 2012 13:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nordsjællandsk bil-boss i fængsel for svindel
Billede mangler

En bilforhandler fra Nordsjælland skal i fængsel, fordi han importerede et stort antal brugte biler fra udlandet uden at betale fuld moms.
Ved Retten i Lyngby blev den 53-årige Svend Hartmann fra Birkerød tirsdag idømt fire års fængsel. Oveni skal han betale en bøde på godt 76,5 millioner kroner.
Bøden svarer til det beløb, som manden mindst har snydt det offentlige for.
Bilforhandleren havde gennem fem år importeret i alt 4135 biler fra Belgien og Tyskland. Bilerne blev solgt videre til danske forhandlere over hele landet.
Da bilerne var købt uden moms i udlandet, skulle manden ifølge momslovgivningen svare moms af hele sin salgspris, men bilhandleren lod som om der var betalt moms i udlandet og afregnede kun såkaldt brugtmoms.
Bilforhandleren har i retten forklaret, at han var i god tro. Men domsmandsretten troede ikke på hans forklaring.
Den juridiske dommer og de to lægdommere mener, at manden godt vidste, at han snød, og at han havde forfalsket købsfakturaer, som han afleverede til sin revisor for at sløre forholdene omkring momsen.
Retten har blandt andet lagt vægt på telefonaflytninger, der har afsløret, at bilforhandleren kendte reglerne om brugtmoms og vidste, at de kun kunne bruges, når der var betalt moms af bilerne i udlandet.
Anklager Tine Petersen, Nordsjællands Politi, havde også krævet bilforhandleren fradømt retten til at drive bilhandel, men det slap manden for. Kun en enkelt af de tre dommere mente, at manden skulle frakendes retten til at handle med biler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu