ANNONCE

Norge mere korrupt end Danmark

1. december 2011 17:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Norge mere korrupt end Danmark
Billede mangler

Danske embedsmænd og politikere kan klappe sig selv på skulderen. I hvert fald når det gælder ikke at modtage bestikkelse eller udøve embedsmisbrug.
I en netop offentliggjort liste over, hvordan det står til med korruptionen i 183 lande, ligger Danmark nemlig på en andenplads som klassens duksedrenge – kun overgået af New Zeeland, som ligger nummer et.
Listen laves af den internationale organisation Transparency International, som siden 1995 har udgivet et årligt indekseret niveau over korruption i verdens lande.
Titlen som nummer to på listen deler vi med Finland, mens Sverige indtager en tredjeplads. Dernæst kommer Singapore – og først på sjettepladsen kommer de norske fjeldbrødre.
Blandt de europæiske lande er det Grækenland og Italien, som er klassen bøller. Begge kriseramte lande kritiseres for deres ringe evne til at standse embedsmisbrug, sorte penge og bestikkelse.
Mens Grækenland for ti år siden lå som nummer 42 på listen, indtager feta-nationen en plads som nummer 80 på dagens liste over korrupte lande – lige efter Colombia.
Mafiaens hjemland Italien er røget ned som nummer 69 mod en plads som nummer 29 for blot ti år siden.
Verdens lande er rangordnet efter graden af korruption ud fra opfattelsen blandt embedsmænd, politikere, erhvervsfolk og eksperter. Som nummer chok ligger Somalia og Nordkorea tungt på bunden af listen.
Se listen HER.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu