Norman mister terræn i VM-duel

23. februar 2013 15:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Norman mister terræn i VM-duel
Billede mangler

Lasse Norman Hansen er allerede olympisk mester i omnium, men ved VM, der afvikles i den hviderussiske hovedstad Minsk, må han formentlig nøjes med en bronzemedalje. Det er en realitet efter fem af de i alt seks discipliner, der til sammen udgør banecyklingens mangekamp.

 

Inden femte disciplin, scratch, lå Norman ellers på en delt andenplads. I lørdagens første disciplin, 4000 meter forfølgelsesløb, havde danskeren nemlig kørt sig ind på andenpladsen, og dermed var han kun et point efter den førende australier, Glenn O’Shea.

Men i scratch gik det galt for Lasse Norman Hansen. Han måtte nøjes en syvendeplads, og dermed rykkede hans to nærmeste konkurrenter, O’Shea og new zealænderen Aaron Gate, der henholdsvis blev nummer fem og seks, fri af danskeren.

Inden den afgørende 1000 meter på tid deler de to ryttere fra Down Under føringen med to point ned til Lasse Norman. Det betyder også, at han skal have minimum to ryttere imellem sig og sine to rivaler, hvis han skal gøre sig forhåbning om at overhale dem i jagten på guldet.

Men det er ikke umuligt. Som Lasse Norman Hansen beviste ved OL i London er han blandt de stærkeste ryttere i omnium-feltet i netop denne disciplin, så han har stadig en realistisk mulighed for at blive verdensmester, hvis O’Shea og Gate ikke lever op til forventningerne.

VM i omnium forventes afgjort inden kl. 19 dansk tid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu