ANNONCE

Norsk folketing: Breivik slipper aldrig ud

31. juli 2012 06:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Norsk folketing: Breivik slipper aldrig ud
Billede mangler

Den norske massemorder Anders Behring Breivik, som i juli sidste år dræbte 77 mennesker i Oslo og på øen Utøya, slipper aldrig ud i samfundet igen.
Sådan lyder vurderingen fra flere norske politikere i Stortinget.
– Anders Behring Breivik bliver med al sandsynlighed siddende inde resten af livet, siger næstformand i Stortingets justitskomité Jan Bøhler til Dagsavisen.
Breiviks forsvarer, Geir Lippestad, sagde ellers i weekenden, at det norske samfund må forberede sig på, at massemorderen en dag kan blive sat fri.
Det store ubesvarede spørgsmål er, om han er tilregnelig i norsk strafferetslig forstand, og om han kan idømmes en fængselsstraf eller i stedet skal i tvungen psykiatrisk behandling.
Hvis Brevik i første omgang bliver erklæret utilregnelig, og senere får stemplet som rask, kan han blive overført fra tvungen psykiatrisk behandling til fængsel af hensyn til sin egen og samfundets sikkerhed.
Dette blev gjort i en højesteretsdom i en anden sag i juni 2011.
– Jeg føler mig ret overbevist om, at Breivik vil være spærret inde i al overskuelig fremtid, siger Bøhler, som er en central person i udformningen af regeringens justitspolitik.
Også i Senterpartiet, Kristelig Folkeparti (KrF) og Fremskrittspartiet (FrP) ser man det som helt utænkeligt, at Breivik en dag bliver sluppet ud i samfundet igen.
– Med hans forskruede idéer og holdninger har jeg vanskeligt ved at se det for mig, siger parlamentarisk leder i Senterpartiet, Lars Peder Brekk, til Dagsavisen.
Dommen mod Anders Behring Breivik falder den 24. august.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu