Norsk forretningsmand vil købe SAS-selskab

5. marts 2013 07:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Norsk forretningsmand vil købe SAS-selskab
Der er ingen penge tilbage til de SAS-passagerer, der mandag blev ramt af strejke. Foto: sas.dk.

Den norske forretningsmand Per G. Braathen, der ejer det svenske luftfartsselskab Malmø Aviation, er interesseret i at købe det norske flyselskab Widerøe. Det skriver det norske erhvervsmedie e24.no.

 

Dermed kan SAS komme et skridt nærmere realiseringen af den overlevelsesplan, som flyselskabet fremlagde i efteråret. Her indgik et frasalg af det overskudsgivende selskab Widerøe samt et frasalg af SAS Ground Handling.

Rigmanden Per G. Braathen tilkendegav sin interesse for Widerøe allerede i november, og ud over Widerøe er det finskbritiske Flybe og Torghatten ASA ifølge e24.no interesseret i at købe »guldklumpen« fra SAS.

»Vi tror, vi vil kunne blive en god ejer af Widerøe til gavn for SAS som fremtidig samarbejdspartner, og vi kan udvikle Widerøe som en regional spiller sammen med vores flyselskaber i Sverige,« siger Braathen i en email til e24no.

Ifølge redningsplanen skal SAS hente i alt tre milliarder svenske kroner blandt andet på salg af Widerøe og SAS Ground Handling. Widerøe-salget ventes at kunne indbringe langt hovedparten af pengene.

SAS har allerede hentet 700 millioner svenske kroner ved at sælge 19 flymotorer for derefter at lease dem. Desuden fik SAS forhandlet nye løn- og pensionsaftaler på plads med sine piloter og kabineansatte i november.

Et salg af Widerøe har måttet afvente, at en ny pensionsaftale mellem Widerøe og piloter samt kabinepersonale skulle forhandles på plads. Men ifølge e24.no er denne aftale ved at være i mål, og dermed er vejen banet for et snarligt salg af selskabet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu