ANNONCE

Sportsstjerne får syv måneders fængsel for vanvidskørsel

21. december 2020 14:19 | Af: Ritzau Fokus

Petter Northug er dømt for at have kørt for hurtigt i påvirket tilstand og for besiddelse af narkotika.

Sportsstjerne får syv måneders fængsel for vanvidskørsel
34-årige Petter Northug er et af de største navne i langrendshistorien. Han har blandt andet vundet 13 VM-og to OL-guldmedaljer i sportsgrenen. Nu risikerer han flere måneders fængsel. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters.

Den tidligere langrendsstjerne Petter Northug er blevet straffet med syv måneders ubetinget fængsel og permanent fratagelse af kørekortet.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB. Northug er blevet dømt for at have overtrådt fartbegrænsninger fire gange på tre dage og for være i besiddelse af narkotika i sit hjem.

Han er desuden dømt for at have filmet med telefon under kørsel.

Northug blev i august stoppet af politiet og erkendte efterfølgende, at han havde et “alvorligt problem med misbrug af alkohol, narkotika og piller i forbindelse med hårde fester”.

Mandag fortalte Northug, at hans kørsel i sommer var uansvarlig.

– Jeg havde en hånd på rattet og filmede med den anden hånd. Jeg filmede med højre hånd. Det er uagtsomt, og det skal ikke ske i trafikken, sagde han på en videoforbindelse.

Han havde erkendt samtlige tiltalepunkter, og sagen blev derfor kørt som en tilståelsessag.

Ifølge hans advokat, Halvard Helle, har Northug holdt sig fra alkohol og narkotika, siden han blev anholdt.

I perioden fra 2010 til 2015 vandt Northug to OL-guldmedaljer og hele 13 VM-guldmedaljer, inden han i 2018 indstillede karrieren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu