Norsk mand skyder vild bjørn – forinden havde den dræbt hans kone og lille baby

29. november 2018 08:35 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Manden blev angrebet af bjørnen - hans kone og datter lå uden for hytten. Døde.

En norsk pelsjæger i Canada måtte 26. november skyde en angribende gråbjørn. Det var dog for sent for hans kone og 10 måneder gamle datter.

Det skriver det norske medie VG.

Det tragiske optrin udspillede sig i Yukon-territoriet i Canada. Her opholdt parret og datteren sig en en jagthytte ved Einerson Lake i tre måneder, men hustruen var på barsel. Hun var lærer på en skole 400 kilometer fra, hvor hun og datteren blev dræbt.

Myndighederne i Yukon er nu gået ind i sagen.

– Vi skal se på omstændighederne omkring angrebet og samtidig udføre en obduktion af bjørnen, der kan give os svar på dens køn, alder og vægt, siger Roxanne Stasyszyn, kommunikationschef hos Yukons myndigheder.

På trods af, bjørnene normalt er gået i dvale i november, er det ikke et særsyn, at se bjørne i området, der har haft tre episoder over de sidste 20 år, hvor mennesker er blevet dræbt.

Det canadiske ridende politi har oplyst, at det var faderen til barnet, der fandt de to. Han har forklaret, at han blev angrebet af bjørnen cirka 100 meter fra hytten. Efter at have skudt og dræbt bjørnen, fandt han sin kone og datter udenfor hytten.

I et tweet videregiver det canadiske politi en bøn fra familien.

Heri står der blandt andet: “Tabet af Valeria og Adele har haft stor indflydelse på deres familie, venner og alle i lokalsamfundet. Vi henstiller til, at pressen ikke kontakter venner og familie og respekterer ønsket om tid til at bearbejde tabet”.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu