ANNONCE

Norsk milliardærfrue erklæret død

22. januar 2020 19:20 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Anne-Elisabeth Hagen optræder i politiets statistikker over uopklarede drab.

Den norske milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen, der forsvandt i oktober 2018, er nu formelt erklæret død.

Det skriver norske NRK.

Hendes dødsdato står registreret som 31. oktober 2018. Det var sidste gang, familien havde konkret kontakt til Anne-Elisabeth Hagen. Dette var en telefonsamtale.

Ifølge politiinspektør Tommy Brøske fra norsk politi er det ikke noget konkret nyt, der gør, at hun nu formelt set er erklæret død:

– Vi “slår ikke fast”, at Anne-Elisabeth Hagen er blevet dræbt, men vi har arbejdet med en hovedhypotese om drab siden før sommeren 2019. Som sagen ser ud nu mener vi derfor, at det er naturligt, at hun kommer ind i statistikken over uopklarede drab, siger han til NRK.

Politiet vil fremover koncentrere deres efterforskning om at finde liget af Anne-Elisabeth Hagen på lands og i vand, oplyses det.

Ifølge familiens advokat Svein Holden kommer det ikke som nogen overraskelse, at hun nu er erklæret død:

– Det er i tråd med, hvad politiet tidligere har sagt, siger han.

Sagen Anne-Elisabeth Hagen

Der har været meldt flere ting ud i sagen. Blandt andet, den forsvundne skulle være blevet dræbt, ligesom familien også skal have betalt løsepenge.

Ifølge det norske medie VG skulle familien til den forsvundne Anne-Elisabeth Hagen have betalt millioner for at få et livstegn.

VG skriver, at de formodede gerningsmænd i juli skulle have taget kontakt til Hagen-familien med et krav på omkring ti millioner norske kroner, svarende til 7,5 millioner danske kroner, for tegn på liv.

Familien skulle have efterkommet kravet, men modtog aldrig noget, skriver VG.

I slutningen af juni sagde norsk politi på et pressemøde, at det antager, at Anne-Elisabeth Hagen, som har været forsvundet i otte måneder, er blevet dræbt.

Politiet forlod dermed den oprindelige hovedmistanke: At Hagen blev bortført med et økonomisk motiv.

Forsøger at spore konto

I begyndelsen af juli – omkring to uger efter pressemødet – skulle familien have modtaget kravet, som skulle betales i euro.

Betalingen skulle være sket til en konto, som norsk politi stadig forsøger at spore, skriver VG.

Det var første gang i over fem måneder, at de formodede gerningsmænd har taget kontakt til familien.

Forsvandt i oktober sidste år

69-årige Anne-Elisabeth Hagen er gift med en af Norges rigeste mænd Tom Hagen. Hun forsvandt fra parrets hus i byen Lørenskog i Oslo-egnen, og sidste livstegn var 31. oktober sidste år.

Det skulle have været en telefonsamtale klokken 09.14.

Både Interpol og Europol har bistået norsk politi i efterforskningen.

Politiet har også haft dykkere ude på søen Langvannet i Lørenskog. Søen grænser op til Hagen-familiens bolig.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, har norsk politi også foretaget undersøgelser i Danmark i forbindelse med sagen.

Teori: Intet økonomisk motiv

Det har tidligere været oplyst, at der i huset lå et brev fra formodede gerningsmænd. Her krævede de angiveligt løsepenge og truede med at bruge vold mod kvinden.

Disse oplysninger står i dag i et andet lys med antagelsen om, at der formentlig ikke var tale om en bortførelse med økonomisk motiv, men om et drab.

– Det er mest sandsynligt, at hun har været udsat for en alvorlig strafbar handling. Men vi anser det for mindre sandsynligt, at vi står over for en bortførelse med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er ændret til drab, sagde lederen af efterforskningen, Tommy Brøske, på pressemødet i juni.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu