Norsk PET: Vi kunne ikke have opdaget Breivik

16. marts 2012 11:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Norsk PET: Vi kunne ikke have opdaget Breivik
Billede mangler

Den norske efterretningstjeneste erkender fejl, men de mener ikke selv at kunne have stoppet Anders Breivik. Det fremgår af en evaluering, som tjenesten lige nu præsenterer i Oslo.
“Efterretningstjenestens hovedopgave er at forhindre terrorhandlinger. Dette arbejder vi på hver dag. 22. juli (massakren på Utøya, red.) lykkedes det os ikke. På vegne af PST vil jeg beklage, at vi ikke forhindrede terroraktionen, sagde chefen for norsk politis efterretningstjeneste Roger Berg i dag på et pressemøde.
Evalueringen af tjenestens arbejde op til angrebet 22. juli viser, at de ikke kunne have opdaget Anders Breivik, før bomben eksploderede i Oslo.
“Hvis vi skulle have afsløret Breivik og dermed have forhindret terroraktionen, så skulle vi få et konkret tip. Det fik vi ikke. Det betyder imidlertid ikke, at vores arbejde har været fejlfrit op til 22. juli,” fortalte Roger Berg.
Der har været stillet spørgsmålstegn ved, om PST (sikkerhedstjenesten, red.) burde have opdaget Breivik før terrorangrebet.
Han var aktiv på nettet, og sikkerhedstjenesten blev ifølge avisen VG også kontaktet af Toldvæsenet i forbindelse med antiterrorsamarbejdet Global Shield, hvor Breiviks navn dukkede op, da Toldvæsenet opdagde, at han havde overført penge til et selskab i Polen.
Det polske firma Keten havde solgt 150 kilo bombeforstærkende aluminiumspulver til Breivik for 16.000 kroner, men selvom Breiviks navn fremgik, var det ikke klart, hvad han havde købt.
Opdateres…

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu