Norsk politi beklager langsom Breivik-aktion

15. marts 2012 15:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Norsk politi beklager langsom Breivik-aktion
Billede mangler

For første gang siden terroragrebet mod Oslo og Utøya 22. juli 2011 står det norske politi nu frem og undskylder, at Anders Breivik ikke blev pågrebet tidligere.
Den interne terrorevaluering har netop afsluttet sin gennemgang af begivenhederne, der rystede Norge i sommer. Og politiet anerkender på baggrund af rapportens konklusioner, at aktionen med Breivik kunne have været gennemført før.
“Jeg vil gerne på vegne af norsk politi beklage, at vi ikke pågreb gerningsmanden tidligere,” siger politidirektør Øystein Mæland på dagens pressemøde ifølge VG.
Den omfattende gennemgang af aktionen omfatter hele 54 punkter, hvor der skal ske forbedringer. Samtidig slår den fast, at politiet på 33 punkter levede op til sine opgaver i forhold til aktionen.
Det piner politiet at måtte erkende, at de måske kunne have reddet liv, hvis de havde handlet hurtigere.
“Aktionen kunne være sket hurtigere, men om det havde ført til andre og bedre resultater, kan vi ikke sige med sikkerhed. Vi kan heller ikke udelukke det. Det er svært at tænke på, at liv kunne have været sparet,” siger Øystein Mæland.
Han understreger dog samtidig, at samtlige involverede politimænd gjorde deres absolut bedste. Til gengæld burde helikopterne, der indgik i aktionen, være blevet taget i brug langt tidligere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu