Norsk politi jagter fortsat mistænkt for bombetrussel

13. februar 2013 11:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Norsk politi jagter fortsat mistænkt for bombetrussel
Billede mangler

NORGE: Sent tirsdag aften slog politiet i Oslo alarm på grund af trusler mod Stortinget, og natten til onsdag kunne politiet anholde en mand i 30erne. Han er nu løsladt igen. Dermed er den formodede gerningsmand fortsat på fri fod, men på et pressemøde onsdag formiddag forsikrede Johan Fredriksen, stabschef hos Oslo Politi, om, at man mistænker en bestemt person.
»Som udgangspunkt leder vi efter én person, en navngiven person,« sagde Johan Fredriksen ifølge norske medier på pressemødet.

 

Han understreger, at politiet har tekniske spor og videobilleder fra forskellige steder, som bliver sammenholdt med konkrete oplysninger om personer,

»Vi skal nok komme til bunds i det her,« tilføjede Fredriksen.

Politiet har valgt at tage truslen meget alvorligt. Afspærringerne rundt om Stortinget i Oslo vil blive opretholdt, indtil man har fundet frem til den person, som har fremsat truslen, skriver vg.no.

»Selv om truslen ikke er specifik, så tager vi det her meget alvorligt. Vi ved jo, hvilke slags oplysninger vi har på nogle af de personer, vi er i gang med at tjekke, sagde stabschefen på pressemødet.

Også statsminister Jens Stoltenberg udtaler sig i forbindelse med bombetruslen.

»Jeg har vænnet mig til, at Norge er et land, som bliver udsat for trusler. Heldigvis er de fleste trusler ufarlige, men vi lever i et land, hvor vi må indse, at en dag er det alvor. Om det var tilfældet i morges, vil jeg ikke spekulere i, sagde statsministeren ifølge Aftenposten på Arbeiterpartiets landsstyremøde.

Manden i 30erne, som blev taget med på stationen natten til onsdag, blev løsladt hurtigt, da det viste sig, at han ikke kunne kobles til truslerne mod Stortinget.

22. juli 2011 bragte den nu dømte terrorist Anders Breivik en bombe til sprængning i regeringskvarteret i Oslo. Otte mennesker blev dræbt ved eksplosionen, mens yderligere 69 blev dræbt ved en efterfølgende skudmassakre på øen Utøya.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu