ANNONCE

Norsk skuespillerformand: Det er iskoldt

19. januar 2012 14:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Norsk skuespillerformand: Det er iskoldt
Billede mangler

Norsk skuespillerforbund er rystet over, at CaféTeatret i København til sommer vil opføre et stykke baseret på Anders Behring Breiviks manifest.
Samtidig mener ‘Danske Dramatikere,’ at det er meget kort tid efter massakren, at man opfører et teaterstykke.
Og det er alt for tidligt, at der bliver lavet et teaterstykke om Breivik i Danmark. Det mener Formanden for Norsk Skuespillerforbund Hauk Heyerdahl.
“I udgangspunkt er kunsten jo fri, og det er kunstens ansvar, men det er alt for tidligt at opføre det (teaterstykket red.) i Danmark. Når vi taler om det, løber det koldt ned af ryggen, og jeg reagerer vældig stærkt,” siger han til Newspaq.
Hauk Heyerdahl fastholder, at det ville være helt utænkeligt, at et norsk teater ville gøre det samme som CaféTeatret har i sinde at gøre.
Hos ‘Danske Dramatikere’ påpeger Jesper Bræstrup også tiden som en afgørende faktor for de voldsomme reaktioner.
“Under normale omstændigheder ville jeg tale om principper, men det har jeg det i virkeligheden ret dårligt med i den her sag, for det er så kort tid siden, at det skete,” forklarer Jesper Bræstrup Karlsen formand for Danske Dramatikere.
Både de pårørende til ofrene for masskaren og Dansk Socialdemokratisk Ungdom, den danske pendant til Norsk Arbeiterpartiets Ungdomsforbund, hvis sommerlejr sidste år blev ramt af tragedien, har i dag reageret kraftig mod nyheden om teaterstykket.
De håber, at stykket bliver stoppet.
“Jeg synes bare, at de skulle stoppe det. Jeg synes ikke, det skal gå i gang. Det er, hvad jeg mener om den sag,” siger Per Balch Sørensen, faren til Breiviks danske offer, Hanne Anette Balch Fjalestad, til Newspaq
Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra lederen af Caféteatret, Christian Lollike, da han kun vil udtale sig om sagen til Politiken og Deadline på DR2.
77 mennesker mistede livet den 22. juli sidste år. Heraf 69 på den norske ø Utøya og otte i Oslo Centrum.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu