ANNONCE

EM-heltinder sendes i karantæne

20. december 2020 09:16 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Norske håndboldspillere, der rejser til deres hjemland efter EM-finalen i Danmark, skal gå i hjemmekarantæne.

EM-heltinder sendes i karantæne
Norsk jubel under semifinalen mod Danmark i fredags. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Når de norske håndboldspillere vender hjem til Norge for at fejre jul efter søndagens EM-finale i Danmark, ryger spillerne direkte i hjemmekarantæne hos deres familier.

For spillere med fast bopæl varer hjemmekarantænen varer frem til nytårsaften, og spillerne kan ikke teste sig ud af karantænen.

Norske spillere i udenlandske klubber må gerne rejse til Norge for at holde jul og derefter rejse hjem til deres udenlandske bopæl igen, men så længe de er i Norge, skal de være i hjemmekarantæne.

Det siger præsidenten i Det Norske Håndboldforbund (NHF), Kåre Geir Lio, til avisen VG efter at have indgået en aftale med de norske sundhedsmyndigheder.

– Vi synes, det er en god løsning, siger håndboldpræsidenten.

Smittet slipper

Der er dog også undtagelser. Målmandsprofilen Silje Solberg spiller til daglig i ungarske Györ, men skal fejre jul hjemme i Norge. Hun slipper for at komme i karantæne, da hun allerede har været smittet med covid-19.

Tvillingsøsteren Sanna Solberg-Isaksen, der spiller og bor i Esbjerg, skal til gengæld være i hjemmekarantæne, når hun planlægger at besøge sin familie, inden hun rejser tilbage til Danmark for at fejre jul.

Under EM-slutrunden i Danmark er alle spillere blevet testet med intervaller på maksimalt 72 timer, og spillerne har været tvunget til at leve i “den røde EM-boble.”

Der har ikke været coronasmitte under EM, siden rumænske og serbiske spillere blev isoleret 3. december, kort før turneringen gik i gang.

Søndag spilles der bronzekamp med dansk deltagelse samt finale i Jyske Bank Boxen, og med det sættes der punktum for tre ugers slid. Slutrunden på dansk grund kom først på plads i tiden helt op til første kamp, og Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) lægger ikke skjul på, hvor stor en sejr det er for sporten, at turneringen er blevet afviklet.

– Gennem hele processen, hvor vi afsøgte mulighederne i først Norge og siden Danmark, stod det klart, hvor vigtigt det var for de respektive forbund, siger Thomas Schöneich, presse- og kommunikationschef hos EHF.

– Det er den største turnering for landsholdshåndbold i Europa, og det er en vigtig platform for at promovere kvindehåndbolden.

– Op til turneringen fik vi mange positive tilkendegivelser fra de forskellige forbund, fordi vi fik det til at lykkes. Så det kan ikke understreges nok, hvor vigtig turneringen er.

Han anerkender, at den største ros, for at det mest specielle EM nogensinde søndag kan finde en ny europamester, skal gå til de danske arrangører.

– DHF har udført et fantastisk stykke arbejde. Ikke kun i forhold til arbejdsindsats, men også i forhold til fleksibilitet. Det kan vi ikke rose dem nok for, lyder det fra Thomas Schöneich.

Norge spiller EM-finale mod Frankrig søndag aften klokken 18 i Herning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu