ANNONCE

34.000 Norwegian-kunder snydes for penge

11. marts 2021 09:37 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Coronakrisen har taget hårdt på flyselskabet, så kunderne kan godt skyde en hvid pind efter at få deres flybilletter refunderet

34.000 Norwegian-kunder snydes for penge
Kunderne kan hverken se frem til en rejse eller til at få deres penge tilbage. Foto: Ints Kalnins/Reuters

Er DU en af de Norwegian-kunder, der ikke kan få pengene tilbage, hører vi gerne fra dig på redaktion@newsbreak.dk

34.000 kunder med tilgodehavender hos Norwegian får ikke deres penge tilbage. Det viser den redningsplan, som Norwegian torsdag har lagt frem.

Norwegian understreger i en meddelelse, at flyselskabet gerne ville have sikret kundernes penge, men at det ikke har været muligt.

Ikke lykkedes at finde løsning

Norwegian oplyser, at 98 procent af de kunder, der havde booket billetter direkte hos flyselskabet, har fået deres penge frem til datoen 18. november, hvor Norwegian blev underlagt konkursbeskyttelse i Irland.

I den proces er det ikke lovligt for Norwegian at udbetale refusioner til kunderne, og det er ikke lykkedes selskabet at finde en løsning for de kunder, som stadig manglede at få penge retur.

– Vi ville gerne have sikret fuld refusion til de udestående refusioner gennem rekonstruktionen, og vi er kede af, at det ikke er muligt, siger administrerende direktør Jacob Schram i en pressemeddelelse.

Risikerer konkurs

Hos Sydbank forklarer aktieanalysechef Jacob Pedersen, der følger luftfartsbranchen tæt, at det i Norwegians situation ikke er overraskende, at kunderne mister penge.

– Norwegian er i realiteten et selskab, som risikerer konkurs, og for at undgå det, kræver det, at alle – både långivere og kunder – må komme med indrømmelser.

– Man skal huske, at selv om det lyder af mange med 34.000 kunder, så er det en meget lille del af de refusioner, som Norwegian har lavet under coronakrisen, siger Jacob Pedersen.

Kreditorer skal redde Norwegian

Som en del af redningsplanen vil Norwegian have omtrent halveret sin gæld, og det skal ske ved, at kreditorerne får bare fem procent af deres tilgodehavender.

– Det er ikke meget med fem procent, men alternativet havde formentlig været et rundt nul, og det er der nok flere, som vil synes, er en dårlig løsning, siger Jacob Pedersen.

Norwegian har i næste uge planlagt møder med kreditorerne, der skal sige ja til redningsplanen. Planen skal endeligt godkendes af en dommer i Irland.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu