Norwegian overrasker med overskud

15. februar 2013 08:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Norwegian overrasker med overskud
Norwegian fik overskud i fjerde kvartal 2012. Foto: Wikipedia.
Norwegian

Norwegian fik overskud i fjerde kvartal 2012. Foto: Wikipedia.

Lavprisflyselskabet fik et overskud i fjerde kvartal på trods af forventninger om det modsatte.

 

Flyselskabet og SAS-konkurrenten Norwegian Air fik et overskud på 23 millioner norske kroner før skat i fjerde kvartal. Det fremgår af regnskabet fra det norske lavprisflyselskab.

Det er langt bedre end ventet. Analytikere hos TDN Finans regnede nemlig med et underskud på 51 millioner norske kroner.

3,1 milliarder omsatte Norwegian for i fjerde kvartal alene, hvilket er en stigning på 22 procent fra samme kvartal året før. Kvartalsresultatet før skat er hele 211 millioner norske kroner bedre end i 2011.

Også passagertilvæksten steg. 4,37 millioner passagerer fløj med selskabet i fjerde kvartal, som gav en passagervækst på ti procent.

På årsbasis blev omsætningen godt 12,9 milliarder norske kroner – en stigning på 22 procent. Årsresultatet før skat lød på godt 623 millioner norske kroner. Det er en forbedring på 457 millioner norske kroner fra året før.

“Vi er meget tilfredse med dette resultat, og at vi også i et svagt kvartal for mange flyselskaber fik en resultatforbedring på over 200 millioner norske kroner. Belægningen holdt sig stabil i 2012, og trafikvæksten var god,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos fredag efter offentliggørelsen af fjerde kvartals regnskab.

Belægningen blev i 2012 den samme som året før, nemlig 79 procent, og flyselskabet fragtede 17,7 millioner passagerer gennem luften samme år, hvilket udgjorde en stigning på 13 procent med to millioner passagerer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu