ANNONCE

Notater om mistænkelige personer i Emilie Meng-sagen er stjålet

24. oktober 2017 07:37 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Natteravnene i Korsør har fået stjålet optegnelser om Emilie Meng-sagen, hvor navne og adresser på mistænkelige var skrevet ned.

Notater om mistænkelige personer i Emilie Meng-sagen er stjålet
Emilie Meng forsvandt i juli 2016 fra Korsør Station. Senere blev hun fundet dræbt. Det er strømmet ind med henvendelser i sagen. Arkivfoto.

Hundreder af frivillige søgte i ugerne efter 17-årige Emilie Mengs forsvinden fra Korsør Station tidligt søndag den 10. juli 2016 efter hende. Også Natteravnene i Korsør var aktive. Faktisk gik de fra dør til dør i både Korsør og på Halsskov for at spørge folk, om de havde set noget eller vidste noget.

Det skriver Sjællandske.

Med sig havde Natteravnene den plakat, der viste et billede af Emilie Meng og efterlysningen af hende. Efterfølgende blev folks reaktioner skrevet ned af natteravnene, men nu er disse optegnelser blevet stjålet ved et indbrud i det hus på Korsør Fæstning, hvor Natteravnene har deres base.

– Hvilke optegnelser var det I havde om Emilie Meng-sagen?

– Vi stemte jo dørklokker i hele Korsør, da hun forsvandt. Vi medbragte plakaten med hendes billede og efterlysningen af hende og spurgte så, om folk havde set hende eller vidste noget. Hvis folks reaktioner var mærkelige, så skrev vi det efterfølgende ned. Det er disse optegnelser, vi har fået stjålet, siger Benjamin Erichsen til Sjællandske.

Han er kasserer hos Natteravnene. Han tilføjer, at Natteravnene for længe siden har tilbudt politiet oplysningerne, men at ordensmagten aldrig kom og hentede dem.

Sagen om Emilie Meng

Siden juli 2016 har sagen om Emilie Meng optaget danskere. Har du informationer i sagen, så kontakt da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på telefonnummer 114.

Fakta

Overblik over Emilie Meng-sagen

* 10. juli: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken 4 samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.

* Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kom i stand, efter at naboer havde meldt to personer til politiet.

Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Politiet fandt ikke noget, og de to har siden krævet erstatning for ransagningerne.

* 24. december: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen ved Borup, er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet uden at ville komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.

* 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

* 20. juni: Nyt spor i Emilie Meng-sagen. Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 – eller en bil, der ligner den.

* 4. oktober: Politiet efterlyser nye vidner med en rekonstruktion efter offentliggørelsen af, at et vidne muligvis har set drabsmanden ved Regnemarks Bakker, hvor Emilie Mengs lig blev fundet.

Kilder: Ritzau, Newsbreak.dk og tv2.dk.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu