ANNONCE

Nu åbner Danmark: Men hvad gør din gamle mor?

6. april 2021 06:46 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Man skal bruge et coronapas, når man for eksempel skal til frisør. Men det er ikke lige let for alle borgere at få fat på passet

Se de nuværende muligheder for ikke-digitale borgere i galleriet ovenfor.

Tirsdag genåbner Danmark delvist. Skoleeleverne i 5.-8.klasse samt elever på ungdomsuddannelser og studerende på de videregående uddannelser kan komme tilbage på skolebænken hver anden uge.

Og så åbner de liberale erhverv igen. Man skal dog bruge et coronapas, hvis man for eksempel skal til frisøren, til massør eller modtage køreundervisning. Det aftalte de politiske partier 22. marts 2021.

Det er Sundhedsstyrelsen, som har lanceret coronapasset, der altså er en vigtig brik i den gradvise genåbning af Danmark.

Hvis man er færdigvaccineret, har haft corona eller er testet negativ indenfor 72 timer med enten PCR- eller lyntest (antigen-test), kan man få et coronapas.

Med et gyldigt coronapas vil man på sigt – i takt med at genåbningen skrider frem – også kunne få adgang til caféer, barer, restauranter og kulturtilbud.

Og man kan ligeledes benytte coronapasset, hvis man skal ud at rejse.

Fakta

Sådan får du digitalt coronapas

Hent coronapas på sundhed.dk

På www.sundhed.dk kan du logge ind med dit NemID og hente forskellige coronapas.

På nuværende tidspunkt kan du hente coronapas for COVID-19 test, hvis du er testet negativ med en PCR-test, og svaret ikke er ældre end syv dage. Det pas kan også hentes for børn.

Du kan også hente et coronapas for COVID-19 vaccination, hvis du har gennemført hele dit vaccinationsforløb. Passet kan ikke hentes for personer under 15 år.

Få coronapas i appen MinSundhed

Fra slutningen af marts vil appen ‘MinSundhed’ fungere som coronapas. I slutningen af maj forventer regeringen at lancere en mere avanceret og brugervenlig app til coronapasset.

Du kan downloade app’en ‘MinSundhed’, hvis du har en smartphone. Du finder den der, hvor du plejer at downloade apps.

Du skal logge ind med NemID.

Kilde: Ældresagen

Ikke-digitale kan også komme til frisør

Det er en god nyhed, at man kan få et coronapas. Der er mange, som trænger til at blive klippet eller har brug for coronapasset i andre sammenhænge. Det gælder også den ældre del af befolkningen.

Men det er ikke lige let for alle at skaffe passet. Især kan det være en udfordring for ældre mennesker, der ikke anvender digitale løsninger overhovedet.

For hvad stiller den gamle mor op, som ikke har adgang til internet, sundhed.dk og app’en ‘Min Sundhed’? Som ikke har NemID, og som måske ikke engang ejer en computer eller Smartphone?

Ifølge Ældresagen er svaret, at myndighederne arbejder på løsninger, hvor man kan anvende fysisk dokumentation for en negativ test i stedet samt få vaccinationspasset tilsendt med fysisk post.

Men selv om disse løsninger endnu ikke er på plads, kan ikke-digitale borgere alligevel godt anskaffe sig et coronapas og være en del af genåbningen af Danmark.

Se de nuværende muligheder for ikke-digitale borgere i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu