ANNONCE

Nu ændres rejsereglerne

10. december 2020 17:32 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En vigtig ændring for rejselystne.

Nu ændres rejsereglerne
Fremover vil det måske kunne lade sig gøre at rejse ud til andre lande. Foto: Scanpix

Fremover kan det muligvis lade sig gøre at rejse ud i verden med Regeringens velsignelse coronavirus til trods. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriets hjemmeside udsendt torsdag.

Pressemeddelelsen er kommet i stedet for den sædvanlige opdatering af rejsevejledninger til verdens destinationer. Her fremgår det, at der arbejdes på at gøre vejledningerne regionsopdelt. Det vil betyde, at danskere ikke bliver frarådet rejser til regioner i andre lande, hvor smitteudbredelsen er lav.

Generelt er der ingen forbud mod rejser til andre lande, men kun egentlige fraråd. Det har dog betydning i forhold til forsikringer og lignende, om rejser sker med myndighedernes billigelse. Derfor er det også en potentielt vigtig ændring.

“Den regionale tilgang bygger på ugentlige data fra det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Smitsomme Sygdomme (ECDC), som først er klar til publicering fredage”, skriver Udenrigsministeriet.

Ikke afsted i morgen

Selvom rejsevejledninger som sådan bliver opdateret fredag, skal du nok ikke gøre dig nogle forhåbninger om at kunne rejse til Spanien eller Italien i den kommende uge. Sådan vurderer udenrigsminister Jeppe Kofod (S) situationen.

– Fredagens regionale rejsevejledninger vil afspejle den alvorlige smittesituation, der er i Europa netop nu. Der vil næppe være nye muligheder for at rejse i morgen, fordi det simpelthen går den gale vej mange steder både med smitten og med skrappe restriktioner, der gør det svært at rejse, lyder det.

Til gengæld vil det som nævnt få betydning fremadrettet, når smitten forhåbentlig er kommet under kontrol ude i verden. I øjeblikket fraråder Udenrigsministeriet unødvendige rejser til samtlige andre lande i hele verden.

– Den nye regionale tilgang gør, at vi fremover kan tilpasse vores rejseanbefalinger mere målrettet, særligt når smittesituationen i Europa bliver bedre. Men hovedhensynet er og bliver danskernes sundhed og sikkerhed. Det går vi ikke på kompromis med, siger Kofod.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu