Nu bliver danske skibe bevæbnet i piratkrigen

28. marts 2012 15:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nu bliver danske skibe bevæbnet i piratkrigen
Billede mangler

Rederier skal have nemmere adgang til våben for at kunne beskytte deres skibe mod pirater.
I dag fremsætter justitsminister Morten Bødskov (S) et lovforslag i Folketinget, der skal forenkle proceduren, når man ansøger om våbentilladelse til vagter på skibe, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.
“Det er afgørende, at rederierne har mulighed for at beskytte de danske skibe, og derfor handler regeringen ved at fremsætte dette lovforslag som en del af løsningen på piratproblemet her og nu,” udtaler Morten Bødskov.
Pirateri ud for navnlig Somalias kyst i Adenbugten og Det Indiske Ocean er nemlig stadig et stort problem, og skibe bliver dagligt angrebet.
På trods af skibenes egne sikkerhedsforanstaltninger, konvojer og eskortesejlads med militærbeskyttelse er det svært at hamle op med piraterne.
De opererer nemlig i et stort område og er bedre organiseret, bedre udstyret og tungere bevæbnet end tidligere, ifølge Justitsministeriet. Derfor er det blevet almindeligt, at piraterne skyder mod skibene for at få besætningen til at overgive sig.
Med lovforslaget skal våbnene kunne bruges af civile, bevæbnede vagter ombord, når der er fare på færde.
Forskellen fra tidligere er, at våbentilladelsen ikke knytter sig til et konkret skib, en særlig vagt og nogle specifikke våben – men derimod til alle rederiets danske skibe i et nærmere bestemt tidsrum.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu