Nu bliver Rolf igen ren

26. januar 2014 12:54 | Af: Matias Mortensen
 
Nu bliver Rolf igen ren
Rolf Sørensen er ikke med i den nye børnebog "Rolf er ren", men det var udtrykket, der gav idéen til bogen. Foto: Colourbox
Del:
Rolf Sørensen er ikke med i den nye børnebog "Rolf er ren", men det var udtrykket, der gav idéen til bogen. Foto: Colourbox

Rolf Sørensen er ikke med i den nye børnebog “Rolf er ren”, men det var udtrykket, der gav idéen til bogen. Foto: Colourbox

En ny børnebog giver udtrykket “Rolf er ren” en helt ny betydning

Rolf Sørensen var ren – lige indtil han selv stod frem og indrømmede det, som alle nok i forvejen vidste: Han var ikke ren. Men nu bliver Rolf igen ren. Sådan helt rigtig ren. To aarhusianske studerende har nemlig skrevet en børnebog om en ren, der hedder Rolf. Renen deltager i et cykelløb, hvor han bliver fristet til at snyde af den kinesiske rotte Po-Ping. Det skriver Jyllands-Posten.

Børnebogen har titlen “Rolf er ren”, og de to forfattere, Mikkel Messer og Christina Muhs Nielsen, synes det var sjovt at tage et meget aktuelt samfundsemne op og de synes, at der lå et sjovt ordspil i “Rolf er ren”.

– Vi ville gerne lave en bog, der både kunne læses af de helt små børn, der lige er begyndt i skole og samtidig være sjov for de voksne at læse. Børnene forstår jo ikke nødvendigvis referencerne til de professionelle cykelryttere og dopingskandaler, men derfor er bogen også bare en historie om en ren, en kylling og en ørn, der deltager i et cykelløb,« forklarer Christina Muhs Nielsen til Jyllands Posten.

Anklaget for voksenmobning

De to studerende skriver børnebøger som et hyggeprojekt ved siden af deres studier. De har ikke talt med Rolf Sørensen om bogen, så de ved ikke, hvad han synes om den. De har dog fået en negativ respons fra en anden side.

– En skrev til os, at han mente, det var voksen-mobning. Men det er en fuldstændig sober historie, og vi er på ingen måde efter Rolf Sørensen, fortæller Mikkel Messer til Jyllands Posten.

I bogen holder renen Rolf sig på den regelrette sti, men bliver derfor sidst i cykelløbet. Han ender dog alligevel med at få pokalen, da alle de andre bliver taget i snyd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu