ANNONCE

Nu efterforsker politiet skandalekommune

16. april 2021 08:41 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet efterforsker flere forskellige ting

Nu efterforsker politiet skandalekommune
Politiet efterforsker nu forhold i Fredericia Kommune, hvor blandt andet Annemarie Schou Zacho-Broe, Jacob Bjerregaard og Tommy Abildgaard har været involveret. Foto: Peter Leth-Larsen

Sydøstjyllands Politi efterforsker nu formelt forskellige forhold i relation til Fredericia Kommune. Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig blandt andet om Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) og en byggegrund, han og hans hustru købte af Fredericia Kommune tilbage i 2016.

Politiet efterforsker også et muligt læk af en advokatundersøgelse, der er udarbejdet af advokatfirmaet Horten, en undersøgelse der den 12. marts fik kommunes byråd til at sende sagen videre til Sydøstjyllands Politi.

Kontaktet af kommune

Undersøgelsen blev egentlig igangsat som en konsekvens af, at Ekstra Bladet har gravet i den tidligere borgmesters køb af en byggegrund. Han købte i 2016 en byggegrund med udsigt til Lillebælt.

Ifølge undersøgelsen var salget ikke i overensstemmelse med reglerne i udbudsbekendtgørelsen. Håndteringen svarede dog til den gældende praksis i kommunen.

Sagen drejer sig også om en mulig overtrædelse af kommunalstyrelsesloven og straffelovens § 157, oplyser politiet. Disse anmeldelser er rettet mod Jacob Bjerregaard og den tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. Begge anmeldelser drejer sig om habilitet.

Advokatfirmaet Horten fandt i deres undersøgelse grund til, at et forhold om habilitet undersøges – nemlig forholdet mellem kommunaldirektøren Annemarie Zacho-Broe og den tidligere borgmester.

Rygter

I arbejdet med undersøgelsen har Horten hørt om rygter om, at de to havde en relation af “nær karakter”. Det har de to afvist.

Horten har ikke kunnet fastlægge relationen. Det vurderes dog at økonomiudvalget i kommunen skulle være orienteret om henvendelserne om karakteren af relation før, end de gjorde.

Også økonomichefen Tommy Abildgaard blev hjemsendt efter Ekstra Bladets afsløringer. Det er siden kommet frem, at Tommy Abildgaard ikke vender tilbage til sin stilling.

Af undersøgelen fremgår det blandt andet, at kommunens vækstdirektør i 2016 gav en ulovlig instruks om behandling af byggesager. Det skyldes formentlig hensynet til borgmesterens sag. Der er dog ikke fundet bevis for, at borgmesteren skulle have været involveret.

Kort før sagen kom frem, trak Jacob Bjerregaard sig som borgmester i Fredericia. Han havde fået tilbudt et job i kommunikations- og reklamebureauet Advice.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu