Nu er der kommet nye trafikregler

11. juli 2019 10:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Der er nye regler at forholde sig til, hvis man bruger helt bestemte transportmidler.

Den 4. juli i år trådte to nye bekendtgørelser i kraft for transportmidler, der kan få stor betydning for dem, der benytter sig af dem.

De to nye bekendtgørelser handler dels om selvbalancerende køretøjer og motoriserede skateboards, dels om motoriserede løbehjul.

For de selvbalancerende køretøjer og motoriserede skateboards er der indført straf for overtrædelse af reglerne om hastighed og regulering af hastighed for motoriseret skateboard, så det står klart, at de højst må kunne køre 20 km/t.

For både de selvbalancerende køretøjer og motoriserede skateboards samt de motoriserede løbehjul er der i bekendtgørelserne foretaget en ændring af strafbestemmelserne, der betyder, at der nu skelnes mellem overtrædelse af reglerne om krav til køretøjerne og overtrædelse af reglerne om anvendelse af køretøjerne.

Hvis man overtræder reglerne for anvendelse af køretøjerne vanker der nu bøde. Men føreren af et af transportmidlerne kan nu også straffes for overtrædelse af bestemmelserne, hvis føreren vidste eller burde vide, at køretøjet ikke er i lovlig stand, oplyser Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen i en mail til Newsbreak.dk.

Du kan se alle ændringerne i de nye bekendtgørelser her:

Ændring af bekendtgørelser om forsøgsordning for små motoriserede køretøjer

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu