Nu er det dobbelt så svært at komme i praktik

19. april 2012 08:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nu er det dobbelt så svært at komme i praktik
Billede mangler

Hvis du vil have en praktikplads, så skal du vide, at I er 3,3 personer, der slås om den samme plads.
Sådan lyder det langt fra opmundrende budskab til landets erhvervsskoleelever, når man kigger på nye tal for antallet af praktikpladser.
Der er nemlig dobbelt så mange som søger efter praktikpladser i forhold til før krisen, skriver Ugebrevet A4.
Hvor der i februar 2008 var halvanden elev, der stod og manglede et praktiksted, er der nu i dag 3,3 erhvervsskolelever uden praktikplads for hver praktikplads, der bliver oprettet på en virksomhed.
Det fremgår af beregninger, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har foretaget på grundlag af de nyeste tal i Undervisningsministeriets praktikpladsstatistik.
Manglen på praktikpladser er dermed rekordhøj, og 9.400 elever på erhvervsskolerne har lige nu problemer med at gennemføre deres uddannelse, fordi de mangler mulighed for at komme i praktik.
Manglen på praktikpladser er ikke mindst udtalt for de mange mekaniker-, elektriker-, bygningshåndværker- og kontorelever.
Her skal flere end seks elever slås om hver enkelt praktikplads. Allerværst ser det dog ud inden for medieproduktion, hvor der er 15 elever om hver enkelt praktikplads som for eksempel mediegrafiker.
Ifølge AE er færre end 4.000 af de 9.400 elever, der i dag mangler en praktikplads, havnet i skolepraktik.
– Det er alarmerende, at over 5.000 elever hverken har aftale om skolepraktik eller virksomhedspraktik og derfor ikke kan gøre deres uddannelse færdig. Det er langt mere end dobbelt så mange som i 2008, påpeger senioranalytiker i AE Mie Dalskov Pihl.
KIlde: Ugebrevet A4

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu