ANNONCE

Nu er det højsæson for denne trafikdræber

7. maj 2019 14:27 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Netop nu er det højtid for påkørsler af hjorte og rådyr i trafikken.

Det var formentlig påkørsel af et krondyr, der var en medvirkende årsag til, at en kun 23-årig mand søndag aften blev dræbt på motorvej E45 ved Randers.

Den bil, den 23-årige sad i, påkørte formentlig dyret. Herefter kom en anden bil kørende på motorvejen i samme retning, hvor bilens 30-årige fører forsøgte at undvige dyret, men endte med at brage ind i den 23-årige og hans venners bil, hvorved han blev dræbt på stedet.

Det tragiske dødsfald giver en trist påmindelse om, at højsæsonen for påkørsler af hjorte og dådyr i trafikken er skudt i gang.

Sidste år blev Dyrenes Beskyttelse kontaktet 1087 gange i maj måned, efter at en bilist havde påkørt en hjort eller dådyr, hvilket var omkring dobbelt så ofte som de foregående måneder. Det skriver Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

De har fået foretaget en undersøgelse hos Kantar Gallup, hvor 19 procent af de adspurgte svarer, at de har oplevet at påkøre en hjort eller dådyr, mens 17 procent siger, de har været tæt på at ende i en påkørsel.

Derfor bør man som bilist være ekstra opmærksom den kommende tid, lyder det fra skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild i pressemeddelelsen:

 ”Det er ikke kun en skræmmende oplevelse for bilisten og dyret, det kan også skabe særdeles farlige situationer i trafikken, når der sker en påkørsel. Og derfor er det en god ide at følge nogle simple råd, så man kan nedsætte risikoen for at ende i et uheld,” lyder det fra Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

Vær særligt opmærksom når det er mørkt

Mange nyder at tage køreturen gennem skoven, hvor synet af forårets spirren og grønne blade på træerne er en fryd for øjet. Men tager man turen gennem skoven op til eller efter mørkets frembrud, kan det blive en knap så behagelig oplevelse.

– Vores statistik viser, at langt de fleste påkørsler af hjorte i april og maj sker efter klokken 21. Det skyldes, at solen går ned omkring dette tidspunkt, og hjorte er mest aktive i svagt lys eller mørke, siger Michael Carlsen.

Den mest almindelige hjorteart i Danmark, rådyret, er ikke et stort dyr. Det har en gennemsnitsvægt på 20-25 kilo, men selv sådan en vægt kan forårsage betydelig skade på både køretøj og passagerer. Det er derfor sjældent kun hjorten, der kommer til skade i trafikale uheld.

I galleriet over artiklen kan du få en række gode råd til, hvordan du undgår rådyrene i trafikken.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu