Nu er det nok: EU vil have de unge i arbejde

1. marts 2012 15:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nu er det nok: EU vil have de unge i arbejde
Billede mangler

Europas unge skal i arbejde. De skal have praktikpladser, lærepladser, og uddannelsen skal tilpasses erhvervslivets behov.
Det står fast, efter at arbejdsmarkedet parter på europæisk plan i dag holdt topmøde med EU’s ledere.
“Nu er det nok. Vi har brug reformer, der sikrer beskæftigelse for unge,” lød det kontant fra direktøren for paraplysammenslutningen af europæiske fagbevægelser (EFS), Bernadette Ségol, på det efterfølgende pressemøde.
På mødet deltog også den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt, der sammen med blandt andre direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jørgen Neergaard Larsen, repræsenterede Danmark og det dansk EU-formandskab.
“Det er en katastrofe for både de unge og for Europa i det hele taget, at ungdomsarbejdsløsheden er så høj, som den er,” konstaterede han overfor Newspaq efter mødet.
Indsatsen for de unge arbejdsløse skal særligt sættes ind i de lande, hvor arbejdsmarkedssystemet ikke er designet til at sikre de unge praktikpladser og lærepladser.
Danmark står i denne sammenhæng som et af de gode eksempler, sammen med Tyskland, Østrig, Schweiz og Holland, for resten af EU-landene, fordi den danske model målretter uddannelser erhvervslivets behov, blandt andet gennem praktik og lærepladser.
De nævnte lande er samtidig også de EU-medlemslande, hvor ungdomsarbejdsløsheden faktisk fortsat er relativt lav.
“Der er bestemt mange ting, der ikke fungerer i Danmark, men vi er helt klart et af de gode eksempler til efterlevelse,” siger Jørgen Neergaard Larsen.
Han mener nu, at den helt store udfordring bliver, at få medlemslandenes særlige behov og egne lovgivning til at stemme overens med en ny EU-strategi på området.
Dagens møde er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor det siddende EU-formandskab og de to kommende mødes med arbejdsmarkedets parter på europæisk plan, formanden for Europa-Kommissionen, José Manuel Barosso, og formanden for Det Europæiske Råd, Herman van Rompuy.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu