ANNONCE

Nu er det Norges opgave at finde Joey

8. august 2012 14:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nu er det Norges opgave at finde Joey
Billede mangler

Efter massiv kritik overdrager svensk politi onsdag alle oplysninger om eftersøgningen af den 19-årige Joey Ravn til Norge. Danskeren forsvandt under en vandretur i det nordlige Sverige den 25. juli.
Dermed får nordmændene nu mulighed for at beslutte, om man fra norsk side vil lede efter danskeren, som forsvandt tæt på grænsen til Norge.
– Der er ingenting, som taler for, at Joey er i Norge. Vi ved ikke, hvor vi skal søge, der er ingen, som har set ham, og vi har ingen spor at gå efter længere, siger Stefan Ström, kommandochef ved politiet i svenske Norrbotten, til det norske medie Nordlys.
– I løbet af onsdagen vil vi give alle informationer til norsk politi, som må vurdere, om de vil søge aktivt i Norge.
Politiet i Norrbotten har haft ansvaret for den hidtidige eftersøgning. Herfra blev det den 2. august besluttet at indstille den omfattende operation, som indtil da havde været sat i værk.
Siden har der fra især danske politikere været kritik af samarbejde mellem Sverige og Norge, og venstres retsordfører Karsten Lauritzen har givet udtryk for, at han frygter, at sagen drukner i bureaukrati.
Dansk politi har da også været i kontakt med både norsk og svensk politi, fordi man mener, at danskeren kan have krydset grænsen.
Selvom norsk politi skulle beslutte at lede efter Joey, vil det være som at lede efter en nål i en høstak, mener Kurt Ivar Hansen, leder hos den lokale afdeling af Røde Kors i den norske kommune Narvik.
Han mener ifølge NRK, at det vil være vanskeligt at finde spor efter Joey Ravn efter mere end to ugers forsvinden.
På baggrund af kritikken besluttede politiet i Sverige tirsdag, at en undersøgelse skal slå fast, om den omfattende redningsindsats i det fjerne fjeldområde har fundet sted efter forskrifterne, og om samarbejdet med andre nordiske lande er gået, som det skulle.
/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu