Nu er det spansk og tysk i CL

14. marts 2013 16:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nu er det spansk og tysk i CL
Billede mangler

Det er ikke det store problem for fodboldkommentatorerne Luna Christofi og Peter Kjær at blive enige om, at Barcelona, Real Madrid og Bayern München er favoritter til at vinde Champions League. Peter Kjær siger om Real Madrid.

– De har ramt topformen på det rette tidspunkt. De har slået Barcelona to gange og slog seneste Manchester United ud af turneringen. Det, synes jeg, rimer på at være topfavorit. Det ligner deres turnering, og jeg tror, at de satser sindssyg hårdt på den her. Og så har de Ronaldo. Desuden er de det mest kyniske hold. Forstået på den måde, at de er det hold, der er villige til at afvige mest rent taktisk fra det, de normal viser, siger Peter Kjær.

Luna Christofi, der har stort kendskab til spansk fodbold, har også ret stor fidus til Real Madrid, således ser hun det som det bedste bud på et hold, der kan slå Barcelona:

– Hvis Barcelona spiller, som de gjorde mod Milan, så er det meget svært at se, hvem der skal slå dem. Men vi har også set dem blotte sig i den her sæson på en måde, som det ikke er set i fem år. Jeg tror, det hold, de kan få de største problemer imod, er Real Madrid. Jeg tror godt, Barca kan slå Bayern ud, men jeg tror ikke, de kan slå Real Madrid, siger Christofi, der i modsætning til Peter Kjær har Borussia Dortmund med i gruppen af favoritter til titlen.

– De er afsindigt stærke på hjemmebane, og de har en masse råstyrke og et godt sammensat hold. Og så har de en vanvittig – sagt absolut positivt – træner. Selvfølgelig handler det om fodbold, men det handler også meget om, hvordan de mentalt er forberedt i knald eller fald-kampene. Og der er Jürgen Klopp simpelthen vokset så meget i europæisk forstand med sin store entusiasme, så Dortmund er absolut en af de outsidere, der kan gå hele vejen og det er der nok ikke så mange, der regner med, siger hun om tyskerne.

De har begge Juventus som outsider i turneringen. Peter Kjær tror dog, at italienerne komme til at mangle kvalitet nok i angrebet, mens Christofi ikke mener, at holdet på udebane ikke vil være stærkt nok til at kunne slå nogle af de absolutte tophold over to kampe.

Ingen af de to kommentatorer tror derimod på, at storsatsende Paris SG kommer til at spille med om trofæet i sidste ende.

– Jeg synes ikke, de er topsolide i endnu. De spillede godt ude mod Valencia, men jeg så dem hjemme i returopgøret, og der kom skuffelsen frem i mig. Hvis de var et tophold, så ville de gå videre uden problemer. Især mod et spansk hold, der ikke hører til toppen i Spanien lige nu. De har selvfølgelig Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva, der kan noget ekstraordinært. Men jeg ser dem ikke nå finalen, siger Peter Kjær, der ligesom Christofi heller ikke tror på Galatasary.

– Jeg så dem på hjemmebane mod Schalke, og der kontrollerede de langt fra. Derfor overraskede det mig, at de gik hen og gik videre. Men jeg kan ikke se, at de her kan være med hos de bedste. Dog har de én af de bedste spillere i form af Burak Yilmaz. Han er noget af en håndfuld og imponerer mig, hver gang jeg ser ham. Og han har scoret otte mål i Champions League i år. Det er deres styrke. Rent defensivt laver de mange fejl, siger Peter Kjær, der bakkes op af Christofi.

– De får det svært. Det er det hold, som alle de andre hold helst vil møde i kvartfinalen, og det er meget sigende for folks forventninger til dem. Jeg tror, de kommer til at sige farvel efter kvartfinalerne. Men det jeg godt kan lide ved Galatasaray er, at de satser i transfervinduet, og det bærer frugt. De slår stort ud med armene og henter Drogba og Schneider og det, synes jeg, er pragtfuldt. Et dejligt comeback for dem, men jeg er bange for, at vi må sige farvel til dem efter kvarten.

Der er lodtrækning til kvartfinalerne fredag klokken 12.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu