Nu er frosten på vej – det samme er stormvind

21. oktober 2018 20:35 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret slår for alvor over i efterår.

Der bliver optræk til et vaskeægte efterårsvejr i den kommende uge. For ikke nok med, at det kommer til at blæse kraftigt i løbet af mandag, så kan vi også blive mødt af sæsonens første rigtige frostvejr.

Jesper Eriksen, meteorolog ved Danmark Meteorologiske Institut (DMI) fortæller Newsbreak.dk, at det trækker op allerede mandag, hvor blæsten kommer til at udvikle sig så meget, at det tirsdag kan blive ganske voldsomt.

– Det kan nå vindstød af stormstyrke fra nordvest, fortæller han og lægger vægt på, at der kan opstå situationer med forhøjet vandstand i for eksempel Isefjorden og Roskilde Fjord. Det skyldes, at den kraftige blæst er så vedvarende.

Frost på vej

Selv om det næppe er gået næser forbi, at det helt officielt er blevet efterår, så har vejret haft noget svært ved at indse det. 20 grader varme og solrige dage har der været mange af. Selv nattekulden har det været småt med.

Det er slut nu, hvis man skal tro DMIs prognoser. I næste uge endda. Her kommer en ny koldfront ind over os i den kommende weekend, og den er strid. Derfor vurderer DMI altså ifølge Jesper Eriksen, at der snildt kan komme nattefrost.

– Natten til søndag og natten til mandag er det ikke utænkeligt, at der kommer nattefrost. Alle vores prognoser peger på, at det bliver rigtig køligt. Hvis vinden aftager, så når vi nok helt derned, hvor det bliver frostvejr.

Alligevel er der ingen grund til at frygte, at det bliver decideret snevejr. Kun på Færøerne, siger Jesper Eriksen med et grin. Til gengæld bliver det hamrende koldt, og når der er nattefrost, er det vigtigt at passe på om morgenen – ikke mindst i trafikken.

Konkurrent: Snebyger på vej

Selv om Jesper Eriksens og DMIS prognoser endnu ikke peger mod, at der er snebyger på vej, så har konkurrenten TV2 Vejret været noget mere hurtige til at råbe op.

I sin gennemgang af vejret, så kan der – på grund af byger over det nordligste Jylland, det østligste Djursland og det nordøstlige Fyn – godt falde de første snefnug.

“Når temperaturen er højest, vil termometrene generelt vise fem til syv grader, men i forbindelse med byger falder temperaturen. Kraftige byger kan få temperaturen ned omkring tre grader, hvorved bygerne kan gå over i slud og sne”, skriver TV2s meteorolog Jens Ringgaard om vejret søndag den 28. oktober.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu