ANNONCE

Nu er hun prinsesse

6. oktober 2020 17:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Belgisk kvinde har skiftet navn - hun er royal.

Nu er hun prinsesse
Prinsesse Delphine de Saxe-Cobourg er Europas nyeste prinsesse. Foto: Yves Herman/Scanpix

Mandag skiftede den belgiske kunstner Delphine Boël navn til Delphine de Saxe-Cobourg. Hun er officielt anerkendt som belgisk prinsesse. Det sker efter en langstrakt affære, hvor den 52-årige kvinde har anlagt sag mod Belgiens tidligere konge Albert II.

Hun var overbevist om, at hun var hans datter. Han benægtede derimod og ville ikke aflevere en DNA-prøve for at få striden afgjort. Med store økonomiske sanktioner blev ekskongen dog tvunget til det.

Torsdag kom resultatet så. Delphine Boël er kongelig. Det har hun ventet mere end et årti på at få rettens ord for. En appeldomstol har bekræftet resultatet af en dna-prøve, sagde advokat Alain Berenboom, som har repræsenteret kong Albert II i sagen, torsdag til belgiske medier.

– Domstolen bekræftede, at kong Albert II er hendes far. Hun vil derfor for fremtiden bære tilnavnet Saxe-Cobourg. Hendes anden anmodning om, at hun bliver behandlet på lige fod med sine brødre og søstre, blev også bevilget, sagde Delphine Boëls advokat Marc Uyttendaele.

Mandag holdt hovedpersonen så et pressemøde, hvor hun gav udtryk for, at hun mener, retfærdigheden er sket fyldest – men at hun i øvrigt ikke regner med kærlighed fra sin nyfundne far.

Albert II, der var konge i Belgien fra 1993 til 2013, havde som yngre et forhold uden for ægteskabet. Historien kom frem i belgiske medier i 1999. I januar i år bekræftede kongen, at DNA-testen havde påvist, at han er far til Boël.

Han ville fortsat ikke imødekomme hendes øvrige krav om, at hun ville behandles som sine søskende. Det er den sag, som den belgiske domstol torsdag har afgjort.

Albert abdicerede i 2013, hvor han overlod tronen til sin søn Philippe.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu