ANNONCE

Fordobling på otte dage: 100.000 døde af corona

10. april 2020 19:20 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Nu er over 100.000 coronasmittede døde på verdensplan.

På 83 dage døde de første 50.000 coronasmittede på verdensplan. Kun otte dage senere er dødstallet fordoblet.

Antallet af dødsfald relateret til coronavirus har på verdensplan rundet 100.000 fredag aften dansk tid.

Det viser en opgørelse foretaget af nyhedsbureauet Reuters.

Antallet af bekræftede smittetilfælde på verdensplan har rundet 1,6 millioner.

Det er tre måneder siden, at det første dødsfald hos en coronapatient blev bekræftet i den kinesiske millionby Wuhan den 9. januar.

83 dage senere havde myndigheder verden over bekræftet de første 50.000 dødsfald i alt med forbindelse til sygdommen Covid-19, der er udløst af coronavirusset.

Derfra har det kun taget otte dage, inden der var meldt om dobbelt så mange døde på verdensplan.

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

I den seneste uge er dødstallet på verdensplan steget med mellem seks og 10 procent dagligt.

Alene torsdag rapporterede myndigheder verden over om i alt knap 7300.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

Symptomer på coronavirus

Oplever du følgende symptomer, kan det være fordi, du lider af sygdommen:

– Feber
– Tør hoste
– Besværet vejrtrækning
– Åndenød

Hvis du oplever symptomerne, er det vigtigt, at du ringer til din egen læge, eller vagtlægen, inden du begiver dig ud offentligt. Herefter bliver der truffet beslutning om, hvad du kan gøre.

Den viden, man i foråret 2020 havde samlet sammen om sygdommen viste, at det først og fremmest er ældre og svagelige mennesker, der risikerer at blive hårdt ramt af sygdommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu